Vlatko Stefanovski i V3 Trio 19. septembra na Tašmajdanu 1Foto: Stanislav Milojković

Koncert Vlatka Stefanovskog i V3 Tria zakazan je za 19. septembar od 21h na Tašmajadanu, a biće održan za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje donosi Vlada Srbije, navodi se u saopštenju iz organizacije.

Izvedbe Vlatka Stefanovskog će upotpuniti i V3 Trio, te će uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačati rock koncert koji se sprema na pozornici Tašmajdana.

Stefanovski i V3 trio će spojiti naizgled nespojive stvari poput instrumentalnog rock-a, etno jazz-a, blues i jazz fusion- a, stvarajući zanimljive i prelepe zvučne pejzaže, navedeno je u saopštenju.

„Zadovoljstvo mi je da nastupam na Tašmajadanu i to još sa podmlađenim sastavom, sa Triom V3 , mladom ritam sekcijom koju čine Ivan Kukić na bas gitari i moj sin Jan na bubnjevima. Bez obzira na godine njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, i njihova enerija mi daje vetar u leđa. Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu. Divno je svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe na predivni Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena“ izjavio je Stefanovski.

Poznati makedonski muzičar, još kao mladić osnovao je, sad već kultnu, grupu „Leb i Sol“.

Zajedno su snimili 13 albuma, a nakon razlaza grupe, Vlatko stvara uspešnu samostalnu karijeru.

Vlatko Stefanovski kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv je po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, kombinujući makedonske tradicionalne nepravilne ritmove i rok zvuk.

U svom bogatom opusu može se pohvaliti mnogim uspešnim saradnjama s renomiranim svetskim i domaćim muzičarima

Nakon veoma uspešnog akustičnog albuma „Mother Tongue“, Vlatko Stefanovski odlučio se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka. „Taftalidze Shuffle“ je novo studijsko izdanje makedonskog muzičara koje je objavio prošle godine, a 9 pesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre muzike.

„Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mesto u njegovom srcu“, navodi se u saopštenju.

Pesme su intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Muziku, tekstove i aranžmane, kao i produkciju svih 9 pesama potpisuje upravo Vlatko.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.