Vrata otvorena od 10: Program 65, Međunarodnog beogradskog sajma knjiga u sedam celina 1Sajam knjiga

Na Beogradskom sajmu danas, nakon dve godine pauze zbog pandemije, počinje 65. Međunarodni sajam knjiga pod sloganom „Povratak napisanih”.

Sajam knjiga traje do 30. oktobra, a učestvuje više od 400 direktnih izlagača. Svečano otvaranje zakazano je večeras za 18 časova, a vrata za posetioce otvorena su već danas od 10 časova.
Program 65, Međunarodnog beogradskog sajma knjiga koncipiran je u sedam celina. Programski ciklus „Pišem, dakle postojim“ predstaviće domaće i strane pisce, a u programskoj celini „Dijalozi“ književnici će imati mogućnost da razmene mišljenja o književnosti i o umetnosti uopšte. U programskom ciklusu „Vreme pamćenja“ važni jubileji u domaćoj i svetskoj kulturi biće povod za tribine o priređivanju kritičkih izdanja dela ovdašnjih najboljih pisaca, o tradiciji izdavaštva i bibliotekarstva, o statusu dramskog teksta, o pesničkom nasleđu 20. veka, o odnosu istorijskog i socijalnog u savremenom romanu… Ciklus „Misliti o knjizi“ posvećen je gorućim temama na književnoj i izdavačkoj sceni. Programska celina „Knjige će spasiti svet“ sadržaće i programe organizovane u saradnji sa udruženjima izdavača. Programski ciklus „O umetnosti i kulturi“ biće posvećen kapitalnim izdanjima, a ciklus „Poštovana deco“ predstaviće pisce za decu i pokušati da odgovori na pitanja specifična za dečju književnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari