Vreme smrtiIzvor: TV Nova

Večeras u 20:30h na TV Nova ne propustite da pogledate poslednju epizodu prve sezone serije „Vreme smrti“, ratne drame snimljene po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti.

U finalnoj 15. epizodi koja je pred nama Mišić dobija depešu kojom ga Vrhovna komanda unapređuje u čin vojvode. Adam se vraća u svoju četu dovodeći zarobljenike. Uroš mu govori da je video njegovog izgubljenog konja kako je otišao prema Kolubari i Adam odlučuje da krene u potragu.

Mišić prolazi kroz opustošena sela. Narod je raslabljen i iznuren, vojnici takođe. Adam sreće Milenu. Olga i Vukašin tragaju za Ivanom na spiskovima zarobljenika. Mišić odbija da ide na paradu povodom proslave pobede na Suvoboru.

Adam, u potrazi za konjem, izbija sve do Drine. Austrougarska vojka za sobom ubija konje, a Adam ne zna da li je među njima i njegov Dragan.

Mišić neočekivano odlazi kod brata u posetu. Tamo ga nalazi Vukašin koji je pošao u potragu za Ivanom. Na samom kraju, Mišić dobija vest da se među vojskom pojavio pegavi tifus.

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju, u produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija širom Srbije.

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

Ne propustite kraj prve sezone serije „Vreme smrti“ i ostanite uz Novu kako biste prvi saznali kada se očekuje nastavak!

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari