Pristalica "zidova", strastveni lovac: Ko je Vuk Kostić, glumac čija je izjava o odnosu Srba i Hrvata podigla prašinu u javnosti? 1Foto: Milan Maricic/ATAImages

Tema broj jedan već danima na društvenim mrežama jeste intervju Vuka Kostića Sputnjiku u kojem je, između ostalog, izjavio kako treba podići Berlinski zid između Srba i Hrvata, što je izazvalo salvu reakcija, ali i pitanje – ko je glumac koji ovih dana diže buru na internetu.

Od komentara kao što je: „Glumci su nekad bili elokventni, bilo je zadovoljstvo slušati njihove intervjue, a danas imamo Vuka Kostića“, pa sve do: “Svaka čast na hrabrosti jer on rizikuje karijeru među drugosrbijanskim i liberalnim krugovima u kulturi“, jedna komentatorka je postavila pravo pitanje – „Čuli smo šta misli o prodaji krompira na pijaci, i postavljanju Berlinskog zida, ali možda je bitnije postaviti pitanje iz njegove struke – Da li odbija da igra u filmovima i serijama koji se prikazuju u Hrvatskoj?“ Odgovora još uvek nema.

Iako poseduje nesporni talenat za glumu, to mu nije palo iz vedra neba, Vukov otac je bio poznati pozorišni i filmski glumac, Mihajlo Kostić Pljaka, a deda Nestor-Nega Kostić, jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju, pre Drugog svetskog rata.

Vuk Kostić je glumačku karijeru započeo još kao dečak igrajući u nekoliko filmova i u televizijskoj seriji „Otvorena vrata“. Sa samo šest godina igrao je i u Ateljeu 212 u komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“. A kako je odlučio da krene očevim stopama očekivano je bilo da upiše fakultet Dramskih umetnosti, koji je završio diplomiravši sa predstavom „Mušica“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)

Pored glumačke karijere, Kostić ima i jedan hobi koji ne nailazi uvek na pozitivne rekacije. Naime, glumac je strastveni lovac, a neretko deli na društvenim mrežama fotografije na kojima pozira ispred ubijenih životinja.

„Volim da ustajem rano kada idem u lov i, normalno, kada snimam ujutru. To ima neku svoju čaroliju, ta priroda ujutru… Adrenalin radi kada osećaš hladnoću, sneg, kada ujutru skoči jelen topao od spavanja, a para mu ide na nos ili pak natrči krdo divljih svinja… Ili u septembarsko jutro, kada je parenje jelena. Jeleni riču, idu kroz košute, mangupiraju se… Tada se love jeleni, neobazrivi su, lakše im je prići“, rekao je Kostić jednom prilikom za domaće medije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)

Proslavljeni glumac i strastveni lovac, sada je odlučio da se oproba u još jednoj branši. Vuk je nedavno sa prijateljem otvorio kabare klub u Beogradu.

Iako već dugi niz godina uspešno pliva u krarijernim vodama, njegov ljubavni život uvek je intrigirao javnost – od veza sa manekankama, voditeljkama, koleginicama. Stalno se nagađalo ko je Vukova nova devojka, zbog čega su raskinuli.

Sve u svemu, glumac živi mirnim i povučenim životom, mimo premijera i gradskih izlazaka, a s vremena na vreme, podigne buru svojim izjavama. Poslednja je bila upravo ova o Berlinskom zidu, a za one koji su propustili, evo o čemu je reč:

A onda, nekoliko dana nakon interjvua Sputnjiku, Vuk Kostić se oglasio na Instagramu.

„Ako sa nekim ratuješ tri puta u 100 godina. Austrougarska i Hrvatska: Srbija, Prvi Svetski rat 1914. godina. Nemačka i Hrvatska: Srbija – Drugi svetsi rat 1941. godine. Bratoubilačko-komšijski rat 1991. godina. Sve ukupno osam miliona žrtava. Poruka: nemojte ni pokušavati da se družite… istorija se ponavlja. Figurativno rečeno, Berlinski zid (nemamo mi pare za to, ali ušteda bi bila više miliona ljudi dugoročno gledano). Pogledajte intervju“, napisao je glumac.

Pristalica "zidova", strastveni lovac: Ko je Vuk Kostić, glumac čija je izjava o odnosu Srba i Hrvata podigla prašinu u javnosti? 2
Foto: Screenshot, Instagram/vukkosticbadza

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari