Siniša Kovačevićfoto Antonio Ahel/ATAImages

– Koji strašni greh Vuka Kostića – naveo je dramski pisac i scenarista Siniša Kovačević na svom Tviter nalogu, stavši u odbranu Kostića i komentarišući stav glumca iznet u intervjuu za Sputnjik, koji je izazavao kontroverze.

Naime, Kostić koji je glumio u tri filma hrvatske produkcije, dospeo je ovih dana u žižu javnosti zbog pomenutog intervja u kome je između ostalog izjavio kako bi „digao Berlinski zid između Srba i Hrvata“.

– Koji strašni greh Vuka Kostića?Izjednačio je po nesolidnosti dva susedna naroda,sluteći da tu,zbog viška sličnosti,ne postoji šansa za istorijsko pomirenje.Usudio se da ima stav.Zaboravite koliko je darovit,koliko svoj. Maži katranom i perjem.Dajte kofe s govnima.Oštro i horski – napisao je Kovačević na svom Tviteru.

Podsetimo, glumac Vuk Kostić, u intervjuu za Sputnjik izjavio je da – Jednom kad se u tim našim narodima dese te velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta mi više ne razgovaramo. Ali ja mislim da smo mi negde najviše krivi, jer smo uvek mi bili ti koji smo pričali „Ajde, da svi Sloveni žive zajedno“. Mi smo uvek ti koji govore „hajde da se družimo“, dok su Hrvati govorili „beži tamo“. Ne možete da se igrate, a uvek izbušite loptu – rekao je Vuk Kostić.

On je zatim izjavio – Ja bih stavio Berlinski zid, da ne možemo nikad da se sretnemo. Mislim, da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci. „Hej, pošto krompir?“. „Jesi Srbin? Ne može, nema tu trgovine“ – naglasio je glumac i zaključio:

– Mene to jako pogađa, nekako saosećam sa svim tim žrtvama. Svašta se tu radilo, bio je to najprljaviji rat u poslednjih ne znam koliko vekova – kazao je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari