Vukićević: Netačni navodi Dejana Ristića 1Narodna biblioteka Srbije Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Vuk Vukićević demantovao je danas navode Dejana Ristića da kao kandidat za upravnika Narodne biblioteke Srbije ne ispunjava uslove, jer nema najmanje 10 godina iskustva u kulturi od čega četiri godine iskustva na poslovima rukovođenja u kulturi.

Vukićević je u saopštenju naveo da od 1. juna 2017. radi kao direktor u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka, da je od 2010. do 2016. obavljao dužnost generalnog sekretara Udruženja izdavača i knjižara Srbije, a da je sedam meseci bio poseban savetnika ministra kulture i informisanja.

Kako je dodao, od 2002. do 2005. godine bio je stalno zaposlen kao urednik u izdavačko-knjižarskom preduzeću Evro, radio je kao direktor Organizacije za ostvarivanje reprografskih prava, kao i da je 2001. godine imao staž u kulturnoj tački Evropske unije u Veliko Britaniji i Euklidu.

Vukićević je istakao da mu je bila čast da učestvuje na javnom konkursu za izbor upravnika i da smatra da mu radno i akademsko iskustvo omogućava da uspešno vodi ustanovu u naredne četiri godine.

On je rekao da je procedura i dalje u toku i da se nada da će se okončati na način koji je najbolji za Narodnu biblioteku i u skladu sa javnim interesom u oblasti kulture, kome se uvek trudio da bude posvećen.

Večernje novosti prenele su da će Vukićević biti imenovan za upravnika Narodne biblioteke Srbije, a dosadašnji v. d. upravnika Dejan Ristić tvrdi da je u pitanju „dobro navigovana i sinhronizovana odluka“.

Ristić, koji je bio među kandidatima za upravnika, kaže da je iz medija saznao da je Upravni odbor njegovu kandidaturu ocenio „formalno prihvatljivom“, uz objašnjenje da nema „tražene četiri godine radnog iskustva na čelnim pozicijama“.

„Upravni odbor NBS je konstatovao da očito željeni kandidat, koji ima manje od tri godine radnog iskustva u kulturi i isto toliko radnog iskustva na poslovima rukovođenja u kulturi ispunjava traženi uslov“, ukazao je Ristić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vukićević: Netačni navodi Dejana Ristića”

  1. Bice kako „tata“ kaze! I „taj“ ko dodje mora „skinuti“ celokupnu upravu,od direktora bibliotecke struke,finansijskog direktora,“digitalnu“ direktorku! sta ce nama toliki direktori?! Sramno je koliko su se zadrzali na ovim funkcijama i sta su sve radili!!!! To samo znaju radnici Biblioteke! Ovde je potrebna cvrsta ruka i jaka osoba – sve da eliminise i postavi nove ljude! Nikakav Vukicevic,nikakav Ristic,njega radnici jako dobro znaju – jedan plejboj koji samo prica a nista nije uradio!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.