Vukosavljević: Odlična saradnja sa Mađarskom 1Foto: MKI

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sastao se u Budumpešti sa ministrom za ljudske resurse Mađarske Zoltanom Balogom sa kojim je razgovarao o unapređenju već odlične saradnje između dve zemlje.

U izuzetno srdačnom razgovoru sagovornici su se složili da je saradnja u oblasti kulture između dve prijateljske države na izuzetno visokom nivou, ali da postoji prostor za njeno produbljivanje, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Ministar Vukosavljević se zahvalio mađarskom kolegi na sredstvima koje Mađarska Vlada izdvaja za srpsku nacionalnu manjinu i pozvao ga da poseti Srbiju.

Tokom posete Mađarskoj ministar Vukosavljević obišao je i Srpsku pravoslavnu eparhiju budimsku i zgradu Preparandije u Sentandreji gde se sastao sa ocem Vojislavom i direktorom Eparhijskog muzeja Kostom Vukovićem, saopšteno je.

Istakavši da je obnova zgrade Preparandije u Sentandreji, za koju sredstva izdajaju obe države, primer odlične saradnje između Srbije i Mađarske, Vukosavljević je rekao da će Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije obezbediti sredstva i za obnovu Svetouspenskog sabornog hrama u Sentandreji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari