X Somborske muzičke svečanosti od 29. septembra do 2. oktobra 1Aleksandar Мadžar; foto: SOMUS/Promo

Od 29. septembra do 2. oktobra, Somborske muzičke svečanosti – SOMUS u svom jubilarnom izdanju okupljaju umetnike i verne prijatelje festivala koji su ga, donoseći i deleći ljubav, energiju i muziku, velikim delom izgradili onakvim kakvim ga danas prepoznajemo, a prepoznat je i u regionu kao značajan festival klasične muzike.

Ovogodišnji SOMUS svojoj publici donosi solističke resitale i koncerte kamernih ansambala velikih umetnika, kao i koncert mladih sugrađana, učenika muzičke škole „Petar Konjović” iz Sombora.

Imena umetnika koji nastupaju ove godine dovoljno govore o nivou i važnosti festivala: Aleksandar Madžar, Adrian Brendl, Bojan Zulfikarpašić, Mate Bekavac, Maired Hiki, Per Rundberg, FB banda, Laura Levai Aksin, Zoran Krajišnik, Sonja Šarić, Strahinja Đokić, kao i mladi muzičari okupljeni u orkestru MŠ „Petar Konjović“, koji predvodi Mina Bošnjak, i soliste Sonju Šarić i pijanistu Mihajla Zurkovića.

Svi programi SOMUS-a se održavaju u Svečanoj sali Gradske kuće. Festival organizuje Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor, uz podršku Grada Sombora, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinske Vlade i C. Bechstein centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari