Za promociju „Dare iz Jasenovca“ – 144 miliona dinara

Koliko Vlada Srbije plaća međunarodno promovisanje srpskog kandidata za Oskara

Ostavite komentar


  1. Trebali su da daju milijardu dinara , istina nikada nije skupa, koliko god da kosta.

    1. Da preračunamo u plate lekara koji svakodnevno kao muve umiru po našim bolnicama, to bi bilo približno ovako.
      150.000 dinara bruto plate mesečno je 1.800.000 dinara godišnje.
      Ako uzmemo, da će lekar umreti nakon 10 meseci (mart do sada), onda bismo mogli da platimo i sahranimo oko 100, da nas leče ukupno 80 godina (umirući jedan za drugim) od ovih para.

  2. Bez ulazenja u umetnicku vrednost filma zato sto film jos nisam video, ali deluje mi da onima koji negiraju da se tada desio genocid nad Srbima sada odgovara da se ovaj film prikaze u negativnom svetlu. Koincidencija?

  3. Mogli su i više.

    Inače, danas je izašla pozitivna kritika filma na jednom od najznačajnijih svetskih filmskih sajtova-Deadline Hollywood.

  4. Ovaj je film mogao biti snimljen u Srbiji pre ubijanja Sarajeva i pre masovnih grobnica na Batajnici i drugim mestima. Onaj koji je to zlo radio nije iz Jasenovca nista pametno naucio vec se sa zlocincima izjednacio. Ne mogu da verujem da se jedna takava tragedija kao sto je Jasenovac koristi za pranje krvavih ruku. Bruka i sramota koja dolici nacionalno onesvescenim patriotama. Kakve patriote takav i patriotizam.

  5. Ja sam iz Zrenjanina, pa predlažem, da sledeći film napravimo o logoru u Stajićevu iz devedesetih.

  6. Mora se ići do kraja. Moraju se naći pare za tužbu koja, ako se ne desi, svet će misliti da je ovaj što kaže da su ugurani srbi i deca je u pravu. To ne smemo dozvoliti makar svi građani to finansirali. Evo neka pomoć bude za 10 evra manja. MORAMO GA TUŽITI i to najbolje advokate izabrati i moramo dobiti u postupku. To je još jedna mogućnost da svet sazna da li je istina i da li su srbi ugurani i deca ili je to pre svega bio logor za srbe. Odnosno najviše srba je pobijeno. MORAMO. Sudski postupak će privući pažnju i film će biti još gledaniji.
    Možda nam je ovo i zadnja prilika da se sazna šta srbi trpe na Balkanu od odlaska turske.
    Kad su turci došli i osvojili Balkan, zapadni, tu su našli samo srbske državice, na žalost iscepane i preko Save i Dunava Austro ugradsku.
    Kad su se turci povukli osvojene zemlje trebale su biti vraćene Srbiji. Ali germanski faktor je po svaku cenu hteo da spreči, rusku braću da dođu na Jadran. Izmisliše Albace, a srbe katoličke veroispovesti pretvoriše u hravate. Isto i srebe islamske veroispovesti 1965 pretvori Tito u muslimane.
    Mora to svet znati da nas razume i bar bude pravičan ako ne stane na našu stranu.

  7. Ako, I treba. Ovakav film to zaslužuje. Osim toga, dobar deo američkih kritičara pohvalno govori o filmu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.