"Za Samu" danas na Al Jazeeri Balkans (VIDEO) 1Ilustracija: "Za Samu"/AJB

U slotu Regioskop, koji se emituje svakog utorka u 17:05 i reprizno u 23:05 na Al Jazeeri Balkans, tokom februara 2020. gledaoci će imati priliku pogledati neke od najkvalitetnijih dokumentarnih ostvarenja prikazanih na Festivalu dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC). 

Film ‘Za Samu’ Waad Al-Kateab i Edwarda Wattsa, koji je pobedio na Drugom AJB DOC Film Festivalu te osvojio nagradu Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA), bio je i u utrci za nagradu Oscar, a na Al Jazeeri Balkans biće emitovan 11. februara u 17:00 i 23:00.

„To je intimno putovanje kroz ratno iskustvo jedne žene, a izraz je ljubavi mlade majke prema kćerki. Govori o životu Waad al-Kateab koja se zaljubljuje, udaje i rađa Samu u Halepu u Siriji, dok se oko nje vodi strašan sukob. Waad svojom kamerom beleži neverovatne priče o gubitku, smehu i preživljavanju, istovremeno se boreći s nemogućim izborom – da li pobeći iz grada kako bi zaštitila život kćerke, znajući da beg znači odustajanje od borbe za slobodu za koju je već žrtvovala toliko mnogo“, navodi Al Jazeeri Balkans.

Dokumentarac „Za Samu“ se u navednim terminima emitovanja može gledati i putem YouTube naloga ove televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari