Za vrištanje u Beogradu prijavilo se oko 100 žena: Umetnica o tome kako je došla na ideju i zašto „treba vrištati ispred svih institucija“

Uoči Burn/Out performansa, organizatorka Dea Džanković za Danas

Ostavite komentar


  1. Fenomenalni film „Kabare“!
    Vristanje ispod nadvoznjaka dok preko njega tutnji voz!
    Koje praznjenje?

  2. Pre otpr. vise od 50 godina Joko Ono je imala performans u kome je vrištala. Kasnije, krajem 80 tih Dijamanda Kalas je takodje imala isti performans, samo sa boljim glasom jer je operska pevačica.. Bista novo pod kapom nebeskim.. samo mnogo više priče.

  3. Bebe vrište jer nemaju drugi način da se izraze. Vrištanje odraslih osoba na javnom mestu je infantilno i sigurno neće doprineti poboljšanju statusa žena u društvu. Čak i kao performans.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.