Zaječar: Džon Malkovič na Felix Romuliani 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Na Feliks Romulijani, u kuli 19 sinoć je održana pres-konferencija na kojoj je bilo reči o planiranim kulturnim programima tokom leta.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je najavio gostovanje poznatog holivudskog glumca Džona Malkoviča na Feliks Romulijani, 8. avgusta.

„Biće izvedena multimedijalna predstava „Paklena komedija – ispovest serijkog ubice“ u kojoj Džon Malkovič nastupa u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra. Očekuje se da će veliki broj ljudi doći na ovaj centralni kulturni događaj tokom avgusta, iako su predviđene ulaznice od 1000 dinara, jer ovako veliki projekat ne bi mogao drugačije da se realizuje“, kazao je on.

Gradonačelnik Zaječara zahvalio je na finansijskoj pomoći „Eliksir grupi“ koja je pored GIZ-a najviše pomogla da Džon Malkovič gostuje na Romulijani.

Zahvalio je, takođe, i zaječarskoj pivari, Štrabagu, i Ziđinu iz Bora koji je pomogao da se smesti ekipa od 50-tak ljudi, koji, po zahtevima rajder liste, nisu mogli da se smeste u Zaječaru.

„Mislim da će ovo biti najsadržajnije kulturno leto od kada sam ja na čelu grada, a nisam od skoro tu, već od 2004 godine, evo skoro dve decenije. Izabrali smo da „Feliks Romulijana“ bude kruna i biser kulturnih dešavanja, međutim mi imamo svake nedelje po jedan ili dva događaja u seoskim mesnim zajednicama i ja sam ponosan na to. Gotovo da nema sela koje nema manifestaciju”, kazao je on.

Ničić je podsetio da se „Zaječarsko kulturno leto na Romulijani“ već odvija i pomenuo koncerte brazilskog i egipatskog pijaniste.

Već 3. avgusta na Romulijani je predviđen koncert Bore Dugića, 6. avgusta Festival tanga, a istog dana u zaječarskom teatru biće izvedena predstava francuskog pozorišta iz Lila.

Koncert Pavline Radovanović, koja živi u enklavi u Orahovcu na Kosovu je 10. avgusta na Romulijani, 18. avgusta predviđen je koncert „Beogradskog Džez seksteta“, a 21. avgusta “Vonder stringsa”.

A, 19. i 20. avgusta u zaječarskom pozorištu gostovaće pozorišne predstave iz Niša i Smedereva.

Gradonačelnik Ničić je pohvalio pozorište i muzej i istakao da zajedno sa turističkom organizacijom odlično rade svoj posao.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari