Zaječarci podeljeni oko izbora bendova i cene karte za 56. Gitarijadu 1Foto: M.S. / Danas

Gitarijada u Zaječaru, koja po 56. put održava na Kraljevici, trajaće od 24. oo 26. Avgusta, a u revijalnom delu između ostalih, nastupiće Generacija 5, Deca loših muzičara, YU grupa, Divlje jagode, Osvajači i Nele Karajlić. Cеna trodnevne ulaznicе za najstariju rok manifestaciju na ovim prostorima bićе 1.200 dinara. Zaječarci podeljeni oko izbora bendova i cene karte za 56. Gitarijadu.

Još dve nedelje ostalo je do početka najstarije rok manifestacije na ovim prostorima, a u Zaječaru gotovo da ništa na to ne ukazuje.

Za sada nema propratnih dešavnja, nema postera, nema svirki, a za petak 11. avgusta najavljen je početak prodaje karata za tri večeri, a cena iznosi 1.200 dinara.

Društvene mreže od trenutka objave ko će nastupiti u revijalnom delu 56. Gitarijade u Zaječaru, se ne smiruju, a u anketi jednog lokalnog portala skoro 80 odsto nije zadovoljno izborom grupa.

Reporter Danas, razgovarao je sa Zaječarcima, šta misle o izboru grupa koje će nastupiti na ovogodišnjoj Gitarijadi, kao i o ceni ulaznice za najveći rok spektakl na ovim prostorima.

Zoran Stokić – Stoka, dvostruki pobednik Gitarijade sa grupama Rif i Crna Ruža, kaže za Danas da je izbor grupa u revijalnom delu uvek bio dobar, ali da se ne poštuju neafirmisani bendovi, zbog kojih je i Gitarijada nastala.

Zaječarci podeljeni oko izbora bendova i cene karte za 56. Gitarijadu 2
Foto: M. S. / Danas

“To stalno govorim. Sva pažnja na Gitarijadi treba da se posveti demo bendovima. Zbog njih je ona i nastala. Dobro je da dolaze i poznate grupe, ali fokus mora biti na neafirmisanim bendovima. Takođe ono što mi se najviše sviđa je to da se ulaz opet plaća. To je prava stvar”, objašnjava nekadašnji pobednik Gitarijade.

Zaječarac D. Đ. Kaže da se danas vratio sa koncerta iz inostranstva, i kaže da nije zadovoljan izborom grupa.

“Nisam zadovoljan. Treba nešto novije. Ovo su još naši roditelji slušali. Što se cene ulaza tiče, 1.200 dinara nije mnogo”, kazao je on.

Boban Mitrović, radnik u mesari, kaže da je nekada bio redovni gost Gitarijade, ali da će zbog posla ovu godinu propustiti.

“Neću moći da idem ove godine, ali moj sin sigurno ide sa društvom. Mislim da je izbor bendova dobar, šteta što ne dolazi Riblja Čorba. Za nas rokere nije važno ko dolazi, pošto je Gitarijada samo po sebi magnet za sve”, poručuje naš sagovornik.

Ivana Zdravković, radnica iz Zaječara kaže da je izbor grupa solidan, ali da je moglo i bolje.

Zaječarci podeljeni oko izbora bendova i cene karte za 56. Gitarijadu 3
Foto: M.S. / Danas

“Nije loše ove godine. Sviđaju mi se grupe koje dolaze. Jedino mi smeta što posle toliko godina opet su uveli da se ulaz plaća. Jedino je to razlog zašto se još uvek dvoumim da li da idem”, objašnjava Ivana.

Marija Danković, kaže za Danas da ove godine ide sa društvom, ali smatra da je program mogao biti bolji.

“Nije loše, ali je moglo puno bolje. Nisam zadovoljna cenom karte, pošto smtram da je za naš standard to skupo”, kaže naša sagovornica.

Program 56.Gitarijade izgleda ovako.

U četvrtak 24. avgusta (I polufinalno veče) nastupaju: Direct Drive (pobednik 55. Gitarijade), Generacija 5, YU grupa i Deca Loših Muzičara.

Dan kasnije, u petak 25. avgusta (II polufinalno veče) nastaupaju: Cardinal Point (predstavnici BARF festivala), Divlje Jagode, Marco Mendoza i Smak Plus.

Zaječarci podeljeni oko izbora bendova i cene karte za 56. Gitarijadu 4
Foto: M.S. / Danas

Finalne večeri u subotu 26. avgusta nastupaju: Osvajači, Neverne bebe, Dr. Nele Karajlić, Mortal Kombat.

Zaječarska Gitarijada, koja se po 56. put organizuje na Kraljevici, trajaće od 24. do 26. avgusta, a cеna trodnevne ulaznicе za najstariju rok manifestaciju na ovim prostorima bićе 1.200 dinara,

Ovogodišnji „Rokonačelnik“ Gitarijade biće Marko Mendoza, nekadašnji bas gitarista bendova Whitesnake, Thin Lizzy i The Dead Daisies.

Prodaja ulazica za 56. zaječarsku „Gitarijadu“ počeće u petak, 11. avgusta, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, karte će se prodavati u petnaestak gradova u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji, a tačne lokacije biće objavljene 10. avgusta.

Ulaznice će moći da se nabave i na dan otvaranja „Gitarijade“, 24. avgusta na Kraljevici.

Za učenike zaječarskih osnovih i srednjih škola ulaz će, uz đačku knjižicu, biti besplatan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari