Zaječarska “Gitarijada” od 25. do 27. avgusta: U toku konkurs za učešće 1Foto: Glas Zaječara

Na zvaničnom sajtu Gitarijade u Zaječaru objavljeno je da će se najstariji rok festival u Srbiji „Gitarijada“ po 55 put, održati od 25. do 27. avgusta, a da je u toku konkurs za učešće.

Kako na sajtu piše, pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje, a prijave se podnose isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.rs.

“Uz obrazac prijave neophodno je priložiti snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg)”, ističu organizatori.

Prema njihovim rečima, bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade.

“Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima Konkursa, neće se razmatrati”, dodaju organizatori.

Prijave za učešće na Konkursu podnose se najkasnije do 25. jula 2022. godine, dok organizator Gitarijade zadržava pravo produženja roka za prijavu.

Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade, a među prijavljenim bendovima koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa izvršiće se izbor 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 25. i 26, dok će se finale održati 27. avgusta.

Takođe, organizatori ističu da će izbor bendova izvršiti stručni žiri od tri člana koji će obrazovati organizator Gitarijade.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.