Zaječarska premijera filma “Trag divljači” u sali pozorišta 1Foto: Screenshot youtube

Samo nekoliko dana posle beogradske premijere, u sali pozorišta „Zoran Radmilović“, u subotu, 8. oktobra, biće održana zaječarska premijera filma „Trag divljači.

Scenario koji potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, pisan je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od najznačajnijih jugoslovenskih književnih i filmskih autora.

Deo filma sniman je na porodičnom imanju Žike Pavlovića u Vratarnici kraj Zaječara, gde je proveo veći deo detinjstva. Osim u Zaječara i okolini, film je sniman i na teritoriji Niša i Knjaževca.

U filmu koji je i režirao Nenad Pavlović igraju: Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Jovo Maksić, Petar Zekavica, Mirko Vlahović, Filip Šovagović, Boris Milivojević, Novak Bilbija, Milan Čućilović, Nenad Heraković, Sanja Marković, Pavle Čemerikić i Milena Radulović.

Zaječarskoj publici pokloniće se reditelj Nenad Pavlović, sin Žike Pavlovića, kao i glumci: Milena Pavlović, ćerka slavnog književnika i reditelja, Radivoje Bukvić, Nenad Heraković i Milan Čučulović.

Početak je u 20 sati, a cena karte je 350 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.