Zaječarsko pozorište večeras gostuje u Zvezdara teatru 1Foto: Pozoriste "Zoran Radmilović"

Na sceni “Bata Stojković” Zvezdara teatra večeras će ansambl Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” izvesti predstavu Bliskost Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki i produkciji zaječarskog pozorišta.

Partnerski odnosi kao tema koja nije česta na pozorišnim repertoarima, zaintrigirala je rediteljku Snežanu Udicki da na scenu postavi tekst Patrika Marbera, koji je prvi put izveden 1997. godine u Londonu.

-Junaci naše predstave upravo u sebičnoj želji da dobiju više nego što već imaju i što ih čini srećnim, tragaju za nečim navodno boljim i to ih dovodi u situacije gde na kraju izgube sve što imaju. Naša predstava na ironičan način pokazuje današnje shvatanje ljubavne veze i postavlja možda najbitnije pitanje, a to je – zašto se plašimo bliskosti, da li je uopšte potpuna bliskost moguća i ako jeste, koliko dugo može da traje. – objašnjava Snežana Udicki.

Glumačku ekipu čine Ana Tanasković, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković i Nataša Petrović.Koreograf predstave je Petar Pjer Rajković, scenografiju potpisuje Mirko Stokić, a kostime Snežana Kovačević. Fotograf je Tatjana Galić Zetović, a dizajner video materijala Pavle Kunovčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari