Zašto Dostojevski a ne Kiš?

Najveći deo vizuelnog identiteta štanda Srbije na Frankfurtskom sajmu knjige posvećen autorima koji ne samo da nisu poreklom ili mestom života sa ovih prostora već najvećim delom nisu ni kročili u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Onda se Srbi ljute i bune kad ih u Europi prepoznaju jao “male Ruse” koji vise drže do kulture u Tusiji nego do vlastitih velikana. Umiranje građanske Srbije se nastavlja a poseljacavanje kulture rusifikacijom je dobilo strašne razmjere!

    1. Mi smo uspesni jedino u pucanju sebi u nogu! A proizvodjaci I trgovci oruzjem se mnoze,dok se Srbi dele!

  2. Meni naslov ne stoji ispravno, jer ne bih poredio Dostojevskog i Kiša. Primjedba se svela na fotografije i ako je sva manjkavost samo u fotografiji, onda je predstava uspjela. Bio sam na sajmu, i na štandu Srbije. Poređenje sa ostalim državama i izlagačima je ovdje neprimjereno, jer puno država iz našeg regiona nije ni izlagalo na sajmu. Meni ni štand Hrvatske nije bio bolji, izložene knjige u egalu sa našim. Jedino je sam štand nekako nakaradno skrojen, tako da je sužavao uvid i pregled. I meni je falila Andrićeva fotografija, ali i Mešina i još nekih velikih imena naše literature. Međutim, na štandu je bilo aktivnosti, pa u nekim momentima i “ gužve“, tako da se osjetila neka duhovna živost. Uostalom, sajam u Frankfurtu je postao više skup medijskih magnata nego predstavljanje literature.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.