Zašto se film koji otvara Slobodnu zonu zove Trougao tuge? 1

„Trougao tuge” je termin iz estetske i kozmetičke industrije a odnosi se na prostor između obrva.

– Na švedskom mi to zovemo ‘bora patnje’ jer ukazuje da vas život baš i nije mazio. Naslov filma govori i o opsesiji našeg doba izgledom, dok unutrašnje blagostanje i lepota ostaju u drugom planu – kaže reditelj ovog ostvarenja Ruben Estlund, koji je za ovaj film osvojio svoju drugu Zlatnu palmu na 75. Kanskom festivalu.

Kapitalistička satira Trougao tuge (Triangle of Sadness) svečano će otvoriti ovogodišnje 18. izdanje Slobodne zone a ulaznice za projekciju rasporodate  su već ali su organizatori obezbedili nove projekcije koje će biti održane istoga dana, 3. novembra, u 21 sat.
Promo trejler –

Podsetimo, Estlund je reditelj i filmova “Turista” i “Skver” a u “Trouglu tuge” oštro i direktno kritikuje kapitalističko društvo i opservira krah zapadne civilizacije.

Glavni junaci, manekeni Karl (Haris Dikinson) i Jaja (Šarlbi Din), kao uspešni influenseri, bivaju pozvani na luksuzno krstarenje sa super bogatim putnicima, među kojima su ruski oligarh (Zlatko Burić) i britanski trgovci oružjem (Amanda Voker i Oliver Ford Dejvis), a domaćin im je kapetan Tomas Smit (Vudi Harelson), alkoholičar i marksista.

Na prvi pogled, sve je vrlo instragramično, ali, nadolazi oluja, na svečanoj večeri putnicima pozli, a krstarenje se završava katastrofalno. Preživela grupa milijardera, par manekena i jedna čistačica bivaju nasukani na napušteno ostrvo. Budući da je spremačica jedina koja zna da ulovi ribu, hijerarhija odjednom biva preokrenuta naglavačke.

 

Gde kupiti  karte za film?

Film će 3. novembra biti prikazan i na otvaranju 18. Slobodne zone u Nišu (19, Cineplexx) i Novom Sadu (19.30, Arena Cineplex), dok je u Kragujevcu na repertoaru 6. novembra (20, Cineplexx BIG).
Ulaznice za drugu beogradsku projekciju 3. 11. u 21 sat u prodaji su na biletarnici mts Dvorane i online preko Ticket.rs, po ceni od 750 dinara. Ulaznice za Novi Sad, Niš i Kragujevac, po ceni od 400, 300 i 250 RSD, mogu se kupiti na blagajnama pomenutih bioskopa ili onlajn, preko njihovih zvaničnih veb-stranica.
Sem Trougla tuge, na 18. Slobodnoj zoni biće prikazano preko 60 dokumentarnih i igranih ostvarenja u 14 programskih celina.
I ove godine, deo filmskog programa moći će da pogleda publika u celoj Srbiji jer će platforma KinoKauch biti domaćin onlajn Slobodne zone od 9. do 23. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari