Zatvaranje Aprilskih susreta u SKC 1Foto: SKC

Aprilske susrete, tradicionalnu muzičku manifestaciju u sklopu SKC-a zatvoriće koncerti bendova Last Trill, Popečitelji, E-Play, Jarboli i Trese.lupa.udara, koji će u četvrtak nastupiti u Velikoj sali.

Manifestacija SKC-a, ove godine održava se od 3. do 6. aprila kroz saradnju Instituta za umetničku igru iz Beograda i Studentskog kulturnog centra. Koncept ovogodišnjih Aprilskih susreta usmeren je na avangardne prakse kroz savremene izvođačke umetnosti i u duhu je proslave 100 godišnjice dadaizma. Samim tim, deo radova koji će biti prikazani predstavljaju komunikaciju sa ovim  velikim umetničkim pokretom.

LAST THRILL koji poslednjeg dana prvi nastupa od 21h sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni.

Posle njih na scenu će izaći POPEČITELJI od 21:45, koji na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Prvi bubnjar je Ivan Cvetković koji se nakon 20 godina pridružio bendu.

E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda sa vrlo jedinstvenim zvukom, kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare. Ovaj bend nedavno je izbacio novi singl pod nazivom DA BUDEMO SAMO DOBRO koji vec uveliko osvaja srce publike. Njihov koncert zakazan je za 22:40h.

Na koncertima Jarbola koji će pred stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

TRESE. LUPA. UDARA. zaljubljenicima u rok muziku predstaviće se pola sata iza ponoći i to u Ad-hoc sastavu koji čine čine Koja, Švaba i Vul. Prateće vokale obezbeđuju Manja i Đurđica. Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici iz filma „Kako je propao rokenrol“, ali ponekad uključuje i srodne rock-standarde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari