Zatvoren 28. Sabor likovnih umetnika u Zaječaru 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Izložbom radova u foajeu zaječarskog pozorišta zatvoren je 28. Sabor likovnih umetnika, koji je ove godine okupio  stvaraoce iz gradova širom Srbije.

Među učesnicima je bilo osmorica slikara, Miroljub Sretenović i Milivoje Mišo Štulović iz Kragujevca, Dejan Trajković i Dragan Dejanović iz Vranja, Dragan Bartula iz Loznice, Emil Sfera iz Pančeva, Milan Radaković iz Sombora i Dragan Stokić Rajački iz Zaječara.

Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina je vajar, a Rajko Karišić iz Beograda umetnički fotograf i selektor kolonije. Tu je takođe i pesnik Višeslav Živanović iz Kladova, a počalni gost kolonije je književnik Adam Puslojić.

Na izložbi je izloženo 20 likovnih radova i jedna skulptura, koji će ostati u vlasništvu Ustanove “Zoran Radmilović”.

„Spuštamo zavesu na 28. Sabor likovnih umetnika, gde smo se družili , ali i vredno radili tako da smo ostavili iza sebe dvadeset i jedno umetničko delo. Samu koloniju – sabor mogu da ocenim najvišom mogućom ocenom i to uz nesebičnu pomoć naših domaćina iz Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centra za kulturu “Zoran Radmilović“,  istakao je selektor 28. Sabora likovnih umetnika, Rajko Karišić.

Pokrovitelj saborovanja je grad Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari