Foto: Sofest

Odbor festivala posebno se zahvalio gospođi Nadi Savkić na dugogodišnjoj podršci festivalu. Nakon projekcije kratkometražnog filma Poziv u kome ona igra glavnu ulogu, Aleksandar Avramović, član odbora Sofest-a uručio je Nadi Savkić zahvalnicu.

Zvuci fanfara označili su i početak ceremonije dodele nagrada o kojima je odlučivao stručni žiri, sastavljen od prošlogodišnjih laureata, i to predsednica glumice Hristine Popović, reditelja Bojana Vuletića i glumca Igora Đorđevića.

 

Nagrade 47. SOFEST-a  

Grand prix festivala – najboljem filmu

”Izgrednici”, producentskoj kući Biberče

Nagrada za najbolju režiju dodeljena je

Lazaru Bodroži za film ”Ederlezi Rajzing”

Nagrada „Mira Stupica“ za najbolju žensku ulogu dodeljena je Jovani Gavrilović za film ”Horizonti”

Nagrada „Bata Živojinović“ za najbolju mušku ulogu dodeljena je Radovanu Vujoviću za film ”Izgrednici”

Specijalno priznanje stručnog žirija dobila je Marta Bjelica za ulogu u filmu ”Izgrednici”

Nagrada publike je otišla filmu Nigde, Predraga Velinovića

 

Odluku o nagradi publike za najbolji film doneo je žiri publike koju su činili Slađana Stojanović, Vladan Babić i Snežana Daničić.

 

 

SOFEST Plus

Četiri nagrađena filma: Nigde u 15h , Horizonti u 17h, Ederlezi Rajzing u 19h i Izgrednici u 21h – će činiti filmski maraton, koji će biti prikazan u Domu omladine Beograda, u ponedeljak, 9. jula. Ulaz je, kao i u Sopotu, besplatan.

 

Ovaj mali poklon ljubiteljima filma u Beogradu je novi programski iskorak Sofest-a, za koji verujem da će postati tradicionalan. Sofest Plus su omogućili Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Dom omladine.