Završni program 59. Oktobarskog salona, sa dva izuzetka 1Foto: Promo

Program 59. Oktobarskog salona (Beogradski bijenale) ulazi u svoju finalnu nedelju, a izložbeni prostori će, sem u par izuzetaka, moći da se obiđu do 4. decembra.

Te izuzetke čine postavke u prostorima: Galerija Atrijum Biblioteke grada Beograda, koja će moći da se obiđe do 14. decembra i Salon Muzeja savremene umetnosti Beograd, koja će moći da se obiđe do 14. januara.

Izložbeni prostori su: Kulturni centar Beograda (Galerija Artget,  Likovna galerija, Galerija Podroom, Filmska galerija, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Službene prostorije), Salon Muzeja grada Beograda, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković”, Legat Vojislava M. Jovanovića Maramba, Paviljon na Cvetnom trgu, RTS Klub Radio Beograda, Art hub Kula, Fakultet dramskih umentosti, Narodni muzej Srbije, Salon Muzeja savremene umetnosti, Galerija Biblioteke grada Beograda, Fasada zgrade časopisa Borba, List Danas, Fasada zgrade Instituta za međunarodnu politiku i privredu, Rudnik, Brezovica 32313, Beograd – javni prostori.

Najavljeni programi tokom poslednje nedelje bijenala su:

Uživo izvođenje performansa u utorak 29. novembra Pogledaj gore! Ja nisam krošnja – ja sam glasnik!, spekulativne horske partiture Sanje Anđelković, u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ od 18 sati.

U sredu 30. novembra priređen je Razgovor sa umetnikom Drijantom Zenelijem, čiji video-rad je predstavljen u prostoru Salon Muzeja grada Beograda. Razgovor počinje u 16 sati.

Istog dana u Salonu Muzeja grada Beograda, od 18 časova priređen je Razgovor i praktični zajednički rad O dekonstrukciji Vilerovih goblena, njihovom značaju i značenju nekada i danas, a kroz proces izrade gobelna vodi Daliborka Đurić, čiji rad je izložen u istom prostoru.

U četvrtak 1. decembra priređena je javna rasprava Kuda ide Oktobarski salon? u RTS Klubu, od 17 sati.

U pitanju je završnica „prestupnog“, 59. Oktobarskog salona i prilika za javni razgovor o budućnosti ove međunarodne izložbe savremene umetnosti i ključnim pitanjima koja su otvorena proteklih godina, a ostala su bez odgovora, uključujući i ideju o Beogradskom bijenalu.

Učesnici su predstavnici Sekretarijata za kulturu Beograda, Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Odbora Oktobarskog salona i stručne javnosti.

Razgovor o knjizi OUT HERE, Adele Jušić biće organizovan u petak 2. decembra u Legatu Vojislava M. Jovanovića Maramba, od 18 časova. Učestvuju Adela Jušić, Ilari Vlabonesi i drugi.

Poslednjeg dana 4. decembra u Knez Mihailovoj, na platou ispred Kulturnog centra Beograda od 12 časova priređen je program Šok za druga, U periodu krize, jače se grize!

Potom u Kulturnom centru Beograda, od 19 sati sledi Mesto zločina, performans, – Vokalno-kustoski sindrom (Senka Latinović, Vladimir Bjeličić).

Kao što je rečeno, od utorka, 6. decembra, moći će da se posete još samo izložbene postavke u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda (do 14. decembra) i Salonu Muzeja savremene umetnosti (do 14. januara 2023).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari