Žbanić o emitovanju filma „Quo vadis, Aida“ na RTS-u: „Rečeno mi je da moraju da se konsultuju sa Vučićem“

Ostavite komentar

 1. A u njenoj BIH bi na njihovoj drzavnoj tv, kao pustili neki nas film gde su Bosnjaci negativci. Kao ne zna da su njene komsije iz Jrvatske , dugo godina odbijale da puste na HTV film Lordana Zafranovica, Okupacija u 26 slika, koji je snimljen krajem 70 tih u SFRJ.

 2. “ Србија је то „, то су често биле речи једног УС- Америчког новинара који је једно време живео у Београду и често коментарисао у Политици, Chris Farmer.

 3. Filmaški, bilo je raznih mišljenja o kvalitetu filma kao umetničkog dela. Politički, film u potpunosti zadovoljava zapadni mejnstrim narativ o ratu u BiH. Otud i nagrade. Film je politički korektan sa stanovišta Zapada i “dokazuje” mejnstrim narativ kao opravdan, pa tako i politiku Zapada na ovim prostorima.

 4. Koliko velika bolestina se zapatila kod nas kad o jednom filmu odlucuje covek, ciji legitimitet funkcije je upitan, uz to taj isti samozvanac nema dan radnog staza a u sve se jadan razume. Od sveg njegovog razumevanja nestaccemo kao narod i drzava a mozda je tako i najbolje.

 5. Kada snimi neki film o zlocinima Naser Orica…pa da pustamo sve njene filmove na RTS .ovako je veoma pristrasna u prikazu rata u BIH u njenim filmovima.

 6. Mogu da razumem zašto RTS neće da prikaže ovaj film, ali ne mogu da shvatim zašto ga ne prikažu Nova S ili N1?

 7. „Znam samo da nikad ne bih mogla da živim u državi u kojoj se o prikazivanju jednog filma pita predsednik države…
  Niko te i ne zove, imaš svoju BiH Pederaciju.

 8. Niko te i ne zove da zivis u Srbiji, jer bi to bila uvreda, kako za Srbiju, tako i za Srbe, ali one prave.

 9. @Pitanje
  Posle Dnevnika Dijane Budisavljevic, mene bi Daru iz Jasenovca bilo sramota i da ponudim HRT i TVSa.

 10. Gledao sam dva puta film i nista novo o temi koju obradjuje niti je senzaciolisticki ,potpuno normalan film ,da li neko ne zeli da ga emituje to je druga stvar.

 11. Rediteljka je potpuno u pravu! Ovde se i za crtace na RTS pita Vucic, sto je i apsurd i sramota.

Ostavite komentar

Kultura

Naslovna strana

24. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.