"Žene iz Troje" otvaraju pozorišni festival "Teatar u tvrđavi" u Smederevu 1"Trojanke" Foto: Pozorište Zaječar

Nakon uspešne premijere predstave u Gračanici i izvođenja u Zvečanu i na Viminacijum festu, predstava „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića sinoć je odigrana u Čortanovcima, na 6. Pozorišnom festivalu „Novi tvrđava teatar“.

Ovaj prestižni festival , čiji je selektor Vida Ognjenović odvija se pod sloganom: „Kakvi smo takvi smo – pozorište zna“ i završava večeras  predstavom  „Ženidba i udadba“ studenata druge godine glume (van konkurencije za nagrade) posle koje će žiri proglasiti ovogodišnje dobitnike nagrada festivala.

„Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića, koprodukcija Narodnog pozorišta iz Pristine i Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara bazirana je na  Euripidovom delu „Trojanke“, i ova davna i poznata priča prezentuje epilog grčkog osvajanja Troje i prikaz finalnog pada žena, majki i supruga trojanskih ratnika i vladara.

Pored Bradića autorsku ekipu čini još kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Zoran Erić a za scenski pokret i govor pobrinuli su se Vera Obradović i Vlado Kerošević, a igraju glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta.

Predstavom  „Žene iz Troje“ sutra  uveče biće otvoren  6. Pozorišni festival “Teatar u tvrđavi” u Smederevu, koji se održava od 10. do 14. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari