Zgrada zaječarskog bioskopa "Timok" godinama propada 1Foto: Glas Zaječara

Svakog dana više hiljada Zaječaraca prođe ulicom Svetozara Markovića. Prvim delom ulice, onim najbližim srcu grada dominira nekada velelepna, a sada oronula zgrada biskopa „Timok“, koji se ugasio početkom XXI veka.

Pre tačno mesec dana požar je zahvatio zgradu nekadašnjeg okupljališta Zaječaraca. Opasnost od ponovnog izbijanja požara je stalna i stvarna.

Razgovarajući sa sagovornikom koji je insistirao na tome da ostane anoniman, zbog straha od gubitka zaposlenja, Glas Zaječara je došaao do saznanja da pojedini zaposleni u državnim i javnim ustanovama strahuju od ulaska u mračne hodnike i salu ove oronule zgrade.

Nekoliko lica manje više stalno boravi ovde. U pitanju su lica bez stalnog smeštaja, koja su na ulici završila pod različitim životnim okolnostima. Drugi smeštaj nemaju, kao ni stalni izvor prihoda ili zaposlenje.

Nadležne službe pokušavale su da reše problem, ali konačnog rešenja očigledno nema, o čemu svedoči dalje gomilanje smeća.

Problem imovinsko pravne prirode je pristuan, ali šta će uopšte ostati od zgrade starog bioskopa dok se imovinsko pravno pitanje ne reši?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari