Zoografov strip o kragujevačkoj tragediji 1Foto: Wikipedia/Predrag Mihailović

Spomen-park Kragujevački oktobar 5.maja, u 18 sati, u Muzeju „21.oktobar” prisustvujete predstavljanju novog dela našeg autora Saše Rakezića, poznatijeg po umtničkom pseudonimu Aleksandar Zograf.

U jedinstvenoj u formi umetničkog stripa novoispričana besmrtna priča o streljanju hiljada nevinih talaca od strane nacista 1941. godine u Kragujevcu, kakva lica su data žrtvama, a kakva zločincima, šta nas toliko „žulja” u podsvesti da se nikada ovaj monstruozni zločin neće zaboraviti i još mnogo toga drugog, najavljuju iz kragujevačkog Spome parka u Šumaricama.

Izložba „Krvavi oktobar 1941.” će biti premijerno predstavljena javnosti u sklopu „Majskih svečanosti u Kragujevcu“, a strip istog imena i sadržaja kao izložba će tada biti besplatno poklanjan svim posetiocima otvaranja izložbe, kojoj će prisustvovati i sam autor iste, te će postojati jedinstvena mogućnost da se primerak stripa potpiše od strane autora.

Ovaj strip i izložba su kreirani pod pokroviteljstvom Ministrastva kulture i informisanja RS i Grada Kragujevca, i u partnerstvu sa Gete institutom u Beogradu.

Kustos izložbe i inicijator nastanka ovog dela je viši kustos Muzeja „21.oktobar” Marko Terzić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari