Zrenjanin: 71. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine biće održan u aprilu 1Foto: Novosadsko pozorište

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine biće održan od 4. do 11. aprila u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, saopštio je njegov organizator Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Selektor ovogodišnjeg Festivala je reditelj Vlatko Ilić koji će, od dvogodišnje produkcije vojvođanskih pozorišta, izabrati najbolje predstave koje će biti odigrane na festivalu.

Selekcija Festivala biće saopštena 10. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Na Festivalu, koji se održava po 71. put, biće prikazane večernje kao i predstave za decu i brojni prateći programi, saopštila je Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Najstarija pozorišna smotra u zemlji imala je pauzu tokom 2020. godine zbog pandemije, pa je jubilarni 70. Festival održan u 2021. godini.

Prema izboru selektora Slobodana Savića na rapertoaru su se našle predstave epskog i dramskog sadržaja, a festival je poneo podnaslov “Epsko i dramsko”. U žiriju festovala bili su dramatruškinja Vida Ognjenović, scenograf Miodrag Tabački i profesor glume Predrag Momčilović.

Najbolja predstava prošle godine bila je “Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta, u režiji Dejana Projkovskog, koji je, takođe, nagrađen a najboljom glumicom proglašena je Timea Filep, koja je glumila Anu Karenjinu.

Festival, čiji su osnivači vojvođanska pozorišta, nema stalno sedište već gostuje  a poslednjih nekoliko godina održava se u Zrenjaninu, kao gradu domaćinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari