Zrenjaninsko pozorište nagradilo Sterijino pozorje i Pozorišni muzej Vojvodine 1Foto: M.P./Danas

Priznanje „Toša Jovanović“ za 2022. godinu, koje dodeljuje Narodno pozorište u Zrenjaninu, pripalo je Sterijinom pozorju i Pozorišnom muzeju Vojvodine.

Kako se navodi u obraloženju nagrade, Sterijino pozorje je jedna od najznačajnijih nacionalnih institucija kulture i priznanje „Toša Jovanović” dodeljeno je za višegodišnju uspešnu saradnju u podršci produkciji i promociji rada zrenjaninskog pozorišta.

I Pozorišni muzej Vojvodine kroz svoju osnovnu delatnost podržava rad zrenjaninskog pozorišta od svog osnivanja i čuva ga od zaborava.

Sem toga, priznanje „Toša Jovanović“ za 2022. godinu pripalo je i dugogodišnjim saradnicima i zaposlenima koji su ove godine otišli u penziju Jeleni Ristić, inspicijentu Dramske scene, Tomislavu Stoiljkoviću, majstoru svetla, i elektrčaru Dramske scene, Veroni Sekač i Cviji Đuričin, garderoberkama Dramske scene, zbog postignutih rezultata i predanosti radu.

Narodno pozorište u Zrenjaninu dodeljuje priznanje „Toša Jovanović“ od 2006. godine povodom 15. oktobra, dana pozorišta.

Ono se dodeljuje zaposlenima i spoljnim saradnicima koji su svojim radom pomogli i unapredili rad zrenjaninskog Teatra. Povod za obnovu tradicije dodele ovog priznanja jeste 50 godina Lutkarske scene i 60 godina Dramske scene i objavljivanje prve monografije Pozorišta.

Dodela priznanja održaće se u subotu, 15. oktobra, u 20 časova, uoči premijernog izvođenja predstave Dramske scene „Slika nepoznatog“, koja je rađena prema adaptaciji romana Izložba Miodraga Kajteza, u režiji Nikole Zavišića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari