Zvuk slobodeFoto: Blitz Film

Tematski panel o nestaloj deci biće organizovan 31. avgusta od 18.30 časova u CineStar bioskopu u Novom Sadu (BIG), nakon čega će premijerno biti prikazan film „Zvuk slobode“ (Sound of Freedom) u distribuciji Blitz filma.

Na panelu učestvuju Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu i Ružica Radović, koordinatorka Nepatrole i psiholog.

Film „Zvuk slobode“ se zasniva na fascinantnoj istinitoj priči koja otkriva surovost trgovine decom.

Cilj ovog ostvarenja je da osvetli globalni pokret za okončanje trgovine maloletnicima putem njegove uspešne distribucije širom sveta.

„Zvuk slobode“, produciran od strane kompanije Angel Studios, postao je ozbiljan konkurent velikim holivudskim blokbasterima u američkim bioskopima.

„Zvuk slobode“ je osvojio Ameriku

Film je do sada zaradio više od 180 miliona dolara i osvojio publiku širom Amerike, postepeno osvajajući svetske bioskope.

U filmu „Zvuk slobode“, federalni agent spašava dečaka od trgovaca ljudima, ali njegova sestra ostaje zarobljena.

Agent se upušta u opasnu misiju, rizikujući sopstveni život kako bi je oslobodio od strašne sudbine. Glavnu ulogu u filmu tumači poznati glumac Džim Kavizel (poznat po ulozi Isusa Hrista u filmu „Pasija“), a film je režirao Alehandro Monteverde.

„Verujem da kao društvo moramo biti svesni strahota trgovine decom, i moj poziv je bio da iskoristimo moć filmske umetnosti kako bismo uneli svetlo, poeziju i nadu u tu najmračniju stranu ljudske prirode – i sve to upakovali u neverovatnu, svetski promenjujuću odiseju jednog čoveka“, izjavio je reditelj filma Alehandro Monteverde prilikom premijere.

Više informacija o filmu „Zvuk slobode“ i terminima projekcija može se videti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari