Goran Šušljik: Glumac i producent pod istragom 1Goran Susljik foto Nebojsa Babic

„Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su preneli mediji govori sve o svemu. O tome gde, i na koji način, život i naše društvo egzistiraju. To je ujedno i pozadina slučaja. To je moje saopštenje“, napisao je glumac, reditelj i producent Goran Šušljik na svom Tviter nalogu reagujući na to što je pokrenuta istraga protiv njega zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 5,8 miliona dinara producentskoj kući „Eye to Eye“, čiji je direktor.

Saslušanje Gorana Šušljika zakazano je za početak jula u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Istinu će u ovoj priči utvrditi sud.

Sve u svemu, Goran Šušljik je zanimljiva pojava na ovdašnjoj umetničkoj sceni. U poslednjih nekoliko godina javnost ga pamti po ulogama u televizijskim serijama koje su nastale po književnim predlošcima domaćih klasika.

To je serija „Čizmaši“, nastala po motivima romana Dragoslava Mihailovića. Potom je usledila serija „Vreme zla“, a upravo se snima i serija „Vreme smrti“. Oba dela su nastala po motivima romana Dobrice Ćosića. U televizijsko čitanju klasika domaći autori se retko upuštaju.

Svoje motive Šušljik je sažeo u izjavi za Danas: „Mislim da imamo pravo da Ćosića ponovo i iznova otkrivamo. Ekranizacija po sebi na neki način možda jeste i arhaična, možda i jeste puna patosa, ali vas to s druge strane uvodi u jedan svet koji postoji mimo banalnosti, a u ovom momentu smo zasuti stvarima koje su često isuviše banalne.“

Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1995. godine. Igrao je i u Pozorištu „Boško Buha“ Beograd, a zapažene uloge je ostvario i u Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Zvezdara teatru. Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje dodeljena mu je dva puta. Prvi put 1995. i drugi 2005, a Nagradu „Car Konstantin“ je dobio za najbolju mušku ulogu u filmu „Hadersfild“ 2007. koja je jedna od njegovih najupečatljivijih rola, za koju je dobio pohvale i od publike i od kritike.

Goran Šušljik rođen je 1969. godine. Završio je Karlovačku gimnaziju u Sremskim Karlovcima, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Oženjen je pijanistkinjom Irinom Dečermić, ćerkom glumca Stojana Dečermića, sa kojom ima sinove Đorđa i Dušana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.