Janko Langura: Utisak botovanja 1Foto: parlament.gov.rs

Langura iz Priboja, odnosno narodni poslanik Janko Langura iz skupštinskih redova Srpske napredne stranke, mogao bi da postane poznat široj javnosti i kao „Langura iz Utiska“, mada sam demantuje navode tviteraša koji ga kandiduju za ovu titulu.

Posle fudbalske karijere u domaćoj ligi i sticanja zvanja ekonomiste, narodni poslanik Janko Langura kao podmladak Srpske napredne stranke ušao je u saziv Skupštine Srbije 2020. godine sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu.

Langura se već istakao uvredljivim i zapaljivim obraćanjima u Narodnoj skupštini, pre toga i okršajem sa Boškom Obradovićem tokom koga se lideru Dveri unosio u lice i upućivao uvrede, a u poslednje vreme meta njegovih napada preselila se na Dragana Đilasa.

Sada se Langura poredi i sa „Nebojšom iz Beograda“, sadašnjim ministrom odbrane, koji se davne 2005. godine javio kao gledalac u emisiju „Utisak nedelje“ da hvali tadašnjeg gosta emisije Aleksandra Vučića.

Petnaest godina kasnije, izgleda da SNS traži nekog novog Nebojšu (Stefanovića), a javnost, ali i dosadašnje političko delovanje, za tu ulogu kandiduju Janka Languru.

Iako se na društvenim mrežama piše da je upravo Langura bio „bot“ koji se javio kao gledalac u emisiju „Utisak nedelje“ da upita gosta Dragana Đilasa o njegovim navodnim računima na Mauricijusu, sam Janko na mrežama piše „Da sam zvao ja, sigurno lopužu ne bih nazvao ‘gospodin Đilas'“.

Sudeći po tvitovima koje veoma aktivno piše, Langura se ne suzdržava od vređanja opozicije i hvalospeva na račun vlasti, gradeći tako zapaženu karijeru jurišnika i napadača SNS. Nešto manje zapažena bila je njegova fudbalska karijera gde je bio u ulozi odbrane.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak je bio golman, sa poslednjim profesionalnim angažmanom u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, odakle je i počeo karijeru dok mu je otac bio trener istog kluba. U međuvremenu je prošao kroz klubove Rudar, Loznica, Mačva, Dinamo iz Vranja, Takovo.

Iz Gornjeg Milanovca, gde je završio sa fudbalskom ligom, Langura je započeo uspon u političkoj ligi pod okriljem SNS. Navodi na društvenim mrežama dovode ga u vezu sa SNS batinašima tokom letnjih demonstracija protiv policijskog časa ispred Narodne skupštine. Za skupštinskom govornicom njegova obraćanja i nastup deluju kao da je prošao kroz ozbiljne pripreme, kakve se odvijaju, recimo, u Akademiji mladih lidera SNS, koja se povezuje sa marketinškom školom Vladimira Bebe Popovića. Languri nisu strana ni pojavljivanja na televiziji, gde je često viđan u publici tokom gostovanja šefa stranke Aleksandra Vučića.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Janko Langura: Utisak botovanja”

  1. OBAVEZNO pročitajte DIS-ovu pesmu ‘ Naši dani’, biće vam sve jasnije…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.