Ko je jutjuber Baka Prase: Za tinejdžere idol, za njihove roditelje vulgaran, uvredljiv, pa čak i opasan 1Foto; Instagram @Bogdan lić

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, poslednjih dana prisustniji je u štampi nego na svom omiljenom kanalu, Jutjubu, i to zato što vodi pravi medijski rat sa vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem, u kojem se sredstva ne biraju i ne preza ni od čega.

Sve je počelo tako što je prošle sedmice Bogdan optužio Mitrovića da mu duguje novac, a ovaj mu uzvatio nizom optužbi.

Ilić nije ostao dužan pa se preko svog Jutjub kanala obratio pratiocima tvrdeći, između ostalog, da je vlasnik ružičaste televizije „umešan u ubistva“, a iste optužbe stigle su i sa druge strane i to ne samo na društvenim mrežama već i u Pinkovom dokumentarcu sledeće najave: „o kriminalnim radnjama, gepekovanju, gej aferama kao i pedofilskim akcijama , distribuciji polnih bolesti, Kikinoj smrti sa sve očivicima i svedocima“, a nastavak će biti posvećen Bogdanovom ocu, svešteniku Nenadu Iliću, koga je vlasnik ružičaste mašinerije takođe označio kao kriminalca.

Očigledno je sukob otišao predaleko, ali nam je pokazao nekoliko stvari – ogromnu moć društvenih mreža i medija, jer teško da postoji neko u Srbiji ko nije upućen u njegove detalje, i drugu, bitniju stvar, potvrdio da institucije države ne rade, jer su do sada i Baka Prase i Željko Mitrović morali da budu pozvani na razgovor u tužilaštvo, s obzirom na ozbiljnost iznetih optužbi.

Bogdan Ilić je reper, jutjuber i gejmer. Rođen je 16. septembra 1996. godine u Vranju, kao treće od četvoro dece reditelja, pisca i sveštenika Nenada Ilića, i majke Anastasije koja je pored Fakulteta dramskih umetnosti završila i teologiju.

Bogdanu studiranje nije naročito išlo, te je odustao od visokog obrazovanja i posvetio se gejmingu.

Zajedno sa članovima reprezentacije Srbije osvojio je titulu u gejmingu u Južnoj Koreji 2015. godine.

Tada je reprezentacija Srbije bila veoma uspešna, osvojili su prvo mesto u igri „Hearthstone“, treće u „League of Legends“ i osmo mesto u „Starcraft 2“.

Naredne godine objavljuje prvi snimak na svom Jutjub kanalu, i njegova karijera jutjubera kreće vrtoglavom brzinom.

Uglavnom ga prati tinejdž populacija, dok roditelji i ljudi starije generacije nemaju baš pozitivno mišljenje o radu Bake Praseta, jer ga smatraju vulgarnim, uvredljivim, pa čak i opasnim jer daje loš primer deci.

Često se sukobljavao sa drugim jutjuberima prozivajući ih u svojim klipovima, pa bi nastajao pravi „rat“ među pratiocima u komentarima.

Najpoznatiji sukob bio je sa Kristinom Kikom Đurić, koju je čak ismevao u pesmi.

Kika je izvršila samoubistvo krajem prošle godine, a dobar deo javnosti smatrao je upravo Bogdana odgovornim za njenu smrt, navodeći da je ona bila žrtva internet nasilja.

Bogdan je kroz suze negirao te navode, ističući da su se Kika i on u međuvremenu pomirili i čak planirali saradnju.

To nije jedini skandal u koji je mladi Ilić umešan.

Naime, u javnost je dospela informacija da je imao seksualni odnos sa maloletnicom, ali je on tvrdio da nije znao koliko devojka ima godina jer mu je navodno rekla da ima 18.

Milionski pregledi Bogdanovih klipova na Jutjubu doneli su mu ogromnu zaradu, koju troši na automobile i luksuzan život.

Posle Kikine smrti jedno vreme se povukao sa Jutjuba, ali se na velika vrata, bar kada su pregledi u pitanju, vratio upravo ovih dana, sukobom sa Mitrovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.