Sada je to inicirala njegova skulptura „Over The Rainbow“ s Mikijem i Pajom u pozi koja aludira na seksualni čin u izlogu Kulturnog centra Srbije u Parizu, ranije je to bilo premijerno izlaganje njegovog rada Kosovka devojka 2014. u Prištini koja je u medijima prekrštena u Kosovku Albanku devojku. Stajčić je kako je i sam tada govorio čekao pravu priliku da izloži obradu ikoničnog dela Uroša Predića i simbola srpstva.

– Kosovo se uvek predstavlja kao kolevka i srce Srbije, a ja sam razmišljao zašto je to tako. U realnosti kad god čujem reč „Kosovo“, uvek osećam neku teskobu i tamo žive Albanci. Pa zašto je onda sve to i dalje simbol Srbije?, upitao se Mića Stajčić i pojasnio da je upravo zato i bilo logično da „Kosovku devojku“, srpsku ikonu, stavi u novu relaciju i paralelnu dimenziju.

I prethodni Stajčićevi radovi su društveno angažovani u tom smislu da se bave preispitivanjem sistema manipulacije dominirajućeg konzumerizma, reklamne industrije, i tako dalje. Omiljeni Mićini akteri su Diznijevi junaci i likovi iz stripa. Ovi prvi bili su bili najviše zastupljeni na njegovom samostalnom nastupu Snovi zaleđenog čoveka u Kulturnom centru Beograda, gde je bila i sada sporna skulptura „Over The Rainbow“.

Ova izložba je bila veoma uspešna, pa je čak 2015. bila u trci za Politikinu nagradu. Mićini radovi se mogu videti na raznim mestima u gradu. NJegov Dejvid Bouvi, čiji je inače fan, bio je izložen najpre u Kinoteci i u nekim beogradskim klubovima, a Srebrnog letača u holu Studentskog kulturnog centra otkupio je Salon stripa.

Mića je ne samo umetnik nego i poslovan čovek. Bavi se servisom računara i jedan je od vlasnika umetničke galerije.

Milorad Mića Stajčić je rođen 1977. u Beogradu, gde i dalje živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka na smeru informacioni sistemi i na Fakultetu likovnih umetnosti smer vajarstvo u klasi Mrđana Bajića.

U svom umetničkom radu osim skulpture izražava se i posredstvom instalacija, video-radova, performansa i fotografije, a najčešće teme su mu potrošačko društvo i tabui.