Srđan Marković: Preskakač 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

„To je onaj lik sa kamiona, momak sa megafonom“, komentarisali su oni koji prošle subote nisu bili na protestu dok su gledali snimak na kome Srđana Markovića, jednog od organizatora okupljanja pod geslom „1 od 5 miliona“, pripadnici „Kobri“ mlate i prebacuju preko ograde kod Predsedništva.

Sutradan, posle konferencije na Andrićevom vencu, na kojoj je govorio o (mal)tretmanu kojem ga je podvrgao bataljon vojne policije specijalne namene, elektronski propagandni stroj vlasti karakteristične boje nadenuo mu je nadimak – „marsovac“. U „redakciji“ privatnih firmi za oblikovanje percepcije i manipulisanje spoznajom širokih masa kroz papirnu formu, Srđan je postao „marsovac koji je pokušao da napadne Vučića“. A zašto „marsovac“?

Evo zašto. Jedinke koje vole da ih nazivaju novinarima a koje možete videti na kanalu sa roze flekicom u uglu ekrana, iskopale su prilog iz emisije Dvogled, koja se emitovala na televiziji Pink BiH. U prilogu Srđan, dvadesetpetogodišnji student arheologije iz Zemuna, priča o tome kako se prijavio za eksperimentalni odlazak na Mars. On objašnjava da je za takav projekat saznao na internetu, da se prijavio i dobio odgovor da je ušao u prvih hiljadu, od 200.000 ljudi koji su aplicirali iz svih krajeva sveta. „Moj dečački san je da istražujem svemir“, rekao je tada Srđan. Nije računao da će tu otvorenost neko jednom da zloupotrebi.

– Da preskočim ogradu je bila moja lična odluka, jer ne želim da dozvolim da nas više ugnjetavaju. Imamo sedam godina strahovlade jednog čoveka, koji nas konstantno laže. Slika ove vlasti jesu pesnice na mlade ljude. Mene su tukli bez ovlašćenja i mi želimo da znamo ko im je to naredio. Napad na civila na onakav način je zloupotreba vojske – poručio je Marković tokom gostovanja u emisiji „Dan uživo“ na televiziji N1.

Upitan da li bi preskočio ogradu i da je dobio upozorenje obezbeđenja, Marković je odgovorio da bi, te da ne bi dozvolio da ih ponovo prevare kao što rade već sedam godina.

Srđan je najavio tužbu protiv N. N. lica koja su ga tukla i rekao da će kao svedoka pozvati predsednika Aleksandra Vučića, koji „je rekao da zna ko su ta lica“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Srđan Marković: Preskakač”

  • Kad sutra nevinašce Alexana (u)padne na nečiji….ne stan nego….šta ćemo onda?

  • Tri su decenije, otkako je vladajuća bagra „upala“ u naše živote… i gde ste bili svo ovo vreme?

  • Nije on upao u objekat botino, on je preskocio ogradu. Plan i nije bio da se ulazi u zgradu neko da se dostave papiri ispred na stepenicama. Jedino sto ova vlas ume jeste da spinuje i izvrce istinu. Prvorodjeni je majstor laganja.

 1. “ Da preskočim ogradu je bila moja lična odluka, jer ne želim da dozvolim da nas više ugnjetavaju.“
  Loša odluka, momak. Ograde postoje baš iz razloga da zaustave ljude kada donesu glupu odluku da upadnu u tuđ posed. Malo je i kažnjivo tako da bolje ćutiš i primiriš se neko vreme. Štetu koju pravite opoziciji ti i još neki je nesaglediva. Sa svakom vašom glupom odlukom Svemogući Sveznajuči je sve jači.

  • A čiji je to posed ispred Predsedništva?
   Zašto bi bilo zabranjeno pred ulazom Predsedništva ostaviti zahtev za izborne uslove, pogotovo što aktuelni predsednik glumi da su ti uslovi ispunjeni?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.