Bukurešt

Liviu Dragnei zabranjen ulazak u SAD 2

Liviu Dragnei zabranjen ulazak u SAD

Liviu Dragnei, bivši lider vladajuće Socijaldemokratske partije Rumunije (PSD) neće biti dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Države zbog njegove umešanosti u „značajnu korupciju“, stoji u saopštenju Stejt departmenta.

Papa služio misu u Transilvaniji 4

Papa služio misu u Transilvaniji

Papa Franja, koji se nalazi u poseti Rumuniji, boravio je u Transilvaniji gde se sastao sa predstavnicima katoličkih zajednica i posetio najveće madjarsko svetililšte Sumuleu Čuk u toj većinski pravoslavnoj zemlji.

Sutra otvaranje konferencije o mladima u Bukureštu 5

Sutra otvaranje konferencije o mladima u Bukureštu

Konferencija „Kako bolje odgovoriti na evropska očekivanja mladih generacija na Zapadnom Balkanu“ u organizaciji rumunske Vlade, zemlje koja predsedava Evropskom unijom, biće otvorena sutra u Bukureštu.

Rumuni odbili reforme krivičnog pravosuđa 6

Rumuni odbili reforme krivičnog pravosuđa

Rumuni su velikom većinom izglasali „ne“ na neobavezujućem referendumu u nedelju o tome da li bi vladi trebalo da bude dozvoljeno da odobrava pomilovanja i amnestije u slučajevima korupcije, kao i o širim ovlašćenjima koje vlada ima da menja zakone povezane sa pravosuđem.

Joksimović: EU da govori jednim glasom 8

Joksimović: EU da govori jednim glasom

Očekujemo da Evropska unija (EU) počne da govori o budućnosti proširenja jednim glasom, da bismo mi kao zemlja kandidat pripremili realističnu agendu reformi i dobro se poneli prema očekivanjima našeg naroda, rekla je danas u Bukureštu ministarka za evrospke integracije Jadranka Joksimović.

Dančila: EU ima dvostruke standarde 11

Dančila: EU ima dvostruke standarde

Rumunska premijerka Viorika Dančila optužila je zapadnoevropske zemlje da imaju dvostruke standarde kada kritikuju njenu zemlju zbog korupcije i suzbijanja antivladinih protesta.

Dačić apeluje na EU da ubedi Kosovo da jednostrani potezi nisu rešenje 13

Dačić apeluje na EU da ubedi Kosovo da jednostrani potezi nisu rešenje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da kosovske takse na robu iz Srbije onemogućavaju dalje razgovore Beograda i Prištine i apelovao na EU i zemlje članice da ubede pojedine političke aktere u regionu Zapadnog Balkana da jednostrani potezi nisu rešenje problema, već da je najvažnije vratiti se dijalogu.

Rumuniji packe na početku mandata 15

Rumuniji packe na početku mandata

Vrlo napeta atmosfera obeležila je početak rumunskog predsedavanja EU, prenose evropski mediji. Lideri EU i Rumunije sukobili su se na samom startu imajući u vidu da su vrlo sporne reforme pravosudnog sistema zemlje izbile u prvi plan.

PrvaPoslednja