Bukurešt

Prva žrtva korona virusa u Rumuniji 1

Prva žrtva korona virusa u Rumuniji

U Rumuniji je danas registrovan prvi smrtni slučaj od korona virusa, a reč je šezdesetsedmogodišnjem muškarcu sa terminalnim karcinomom, koji se 6. marta vratio iz Francuske, gde je bio na lečenju.

Liviu Dragnei zabranjen ulazak u SAD 6

Liviu Dragnei zabranjen ulazak u SAD

Liviu Dragnei, bivši lider vladajuće Socijaldemokratske partije Rumunije (PSD) neće biti dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Države zbog njegove umešanosti u „značajnu korupciju“, stoji u saopštenju Stejt departmenta.

Papa služio misu u Transilvaniji 8

Papa služio misu u Transilvaniji

Papa Franja, koji se nalazi u poseti Rumuniji, boravio je u Transilvaniji gde se sastao sa predstavnicima katoličkih zajednica i posetio najveće madjarsko svetililšte Sumuleu Čuk u toj većinski pravoslavnoj zemlji.

Sutra otvaranje konferencije o mladima u Bukureštu 9

Sutra otvaranje konferencije o mladima u Bukureštu

Konferencija „Kako bolje odgovoriti na evropska očekivanja mladih generacija na Zapadnom Balkanu“ u organizaciji rumunske Vlade, zemlje koja predsedava Evropskom unijom, biće otvorena sutra u Bukureštu.

Rumuni odbili reforme krivičnog pravosuđa 10

Rumuni odbili reforme krivičnog pravosuđa

Rumuni su velikom većinom izglasali „ne“ na neobavezujućem referendumu u nedelju o tome da li bi vladi trebalo da bude dozvoljeno da odobrava pomilovanja i amnestije u slučajevima korupcije, kao i o širim ovlašćenjima koje vlada ima da menja zakone povezane sa pravosuđem.

Joksimović: EU da govori jednim glasom 12

Joksimović: EU da govori jednim glasom

Očekujemo da Evropska unija (EU) počne da govori o budućnosti proširenja jednim glasom, da bismo mi kao zemlja kandidat pripremili realističnu agendu reformi i dobro se poneli prema očekivanjima našeg naroda, rekla je danas u Bukureštu ministarka za evrospke integracije Jadranka Joksimović.

Dančila: EU ima dvostruke standarde 15

Dančila: EU ima dvostruke standarde

Rumunska premijerka Viorika Dančila optužila je zapadnoevropske zemlje da imaju dvostruke standarde kada kritikuju njenu zemlju zbog korupcije i suzbijanja antivladinih protesta.

PrvaPoslednja