EU

Prvi #EUzaTEBE hakaton u Beogradu

Kreativni, mladi poznavaoci digitalnih tehnologija imaće 48 sati da osmisle efikasna rešenja za brzo i pouzdano pronalaženje korisnih informacija o mogućnostima korišćenja EU donacija u Srbiji

Fabrici: Moguć dogovor Beograda i Prištine

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da misli da je dogovor izmedju Beograda i Prištine moguć i da status kvo nije rešenje za dve strane.

Svaki četvrti mladi čovek živi u prenatrpanom domaćinstvu

U 2017. godini, procenat mladih ljudi u Evropskoj uniji starosne dobi od 15 do 29 godina, koji žive u prenatrpanim domaćinstvima procenjen je na 26,7 odsto, što je samo nešto više od devet odsto u odnosu na isti problem kada se uzme celokupna populacija, u kojoj taj problem iznosi 17.5 odsto.

DW: Ko to tamo lobira?

Razni igrači ulažu dve milijarde evra godišnje u lobiranje u Briselu ne bi li progurali svoje interese kroz institucije EU. DW je pretragom baze podataka utvrdio koji akteri van EU najviše plaćaju za lobiranje u Briselu.

Više od 40 odsto dece rodi se vanbračno

Procenat rođene dece izvan braka u EU iznosi 43% za 2016. godinu. To je nešto više od 15 procentnih poena iznad vrednosti u 2000. godini.