Havana

Žuto nebo nad Kubom 1

Žuto nebo nad Kubom

Ogromni oblak saharske prašine zatamnio je nebo nad delovima Kariba.

Američka NVO i Kuba obnavljaju baštinu Hemingveja 3

Američka NVO i Kuba obnavljaju baštinu Hemingveja

Američka nevladina organizacija „Finca Vigia“ i kubanske institucije otvorile su atelje za restauraciju baštine američkog književnika Ernesta Hemingveja u svetlu jakih političkih tenzija između dve zemlje.

Meteorit pao na zapadu Kube 4

Meteorit pao na zapadu Kube

Meteorit je pao na zapadu Kube i izazvao snažnu eksploziju koja se čula u više sela u provinciji Pinar del Rio, rekao je jedan član Nacionalnog astronomskog instituta.

Kubanski parlament odobrio novi ustav 6

Kubanski parlament odobrio novi ustav

Zastupnici kubanskog parlamenta jednoglasno su usvojili izmenjeni nacrt novog ustava kojim je zadržan jednostranački sistem, ali je uvaženo društveno i ekonomsko otvaranje zemlje nakon pada Sovjetskog Saveza, navodi HRT.

Još jedna žrtva avionske nesreće na Kubi 7

Još jedna žrtva avionske nesreće na Kubi

Jedna od tri preživele putnice avionske nesreće prošle nedeje na Kubi preminula je u bolnici, saopštilo je danas kubansko Ministarstvo zdravlja i dodalo da se tom smrću broj žrtava popeo na 111.

Izbor za predsednika koji se ne preziva Kastro 10

Izbor za predsednika koji se ne preziva Kastro

Prvi put za šest decenija Kuba je spremna da bira predsednika koji nije prezimena Kastro. Ova ostrvska zemlja će 11. marta održati izbore za Nacionalnu skupštinu koja će potom odabrati novog predsednika 19. aprila.

Lončar: Potpisan sporazum o lekovima 11

Lončar: Potpisan sporazum o lekovima

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potisao je danas u Havani, u ime Vlade Srbije, sporazum o saradnji Srbije i Kube u oblasti lekova i medicinskih sredstava.

Mali sa Sapatom o bratimljenju Beograda i Havane 13

Mali sa Sapatom o bratimljenju Beograda i Havane

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Kubi sa predsednikom Provincijske skupštine narodne vlasti Havane Reinaldom Garsiom Sapatom, sa kojom je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između dve prestonice.

Vučić stigao u Havanu 14

Vučić stigao u Havanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je jutros doputovao u Havanu, sastaće se tokom dana sa predsednikom parlamenta te zemlje Estebanom Lasom, javila je agencija Prensa latina, navodeći da će Vučić do subote boraviti u zvaničnoj posetiti Kubi.

Prvo poslovno udruženje na Kubi 15

Prvo poslovno udruženje na Kubi

Prvo udruženje preduzetnika osnovano je na Kubi, javio je AP dodajući da će njegov opstanak zavisiti od političke volje zvanične Havane da dozvoli organizovanje van državnih institucija.

PrvaPoslednja