Maribor

Andrej Šiško: Štajerski domoljub 1

Andrej Šiško: Štajerski domoljub

Andrej Šiško, lider Pokreta ujedinjene Slovenije i bivši predsednički kandidat, priveden je zajedno sa još nekoliko osoba zbog paravojnih aktivnosti. Osumnjičeni se suočavaju sa optužbama za „podsticanje nasilne promene ustavnog poretka“.

Damir Mikec evropski vicešampion 6

Damir Mikec evropski vicešampion

Damir Mikec se trećeg dana Evropskog prvenstva vazdušnim orućjem u Mariboru okitio titulom vicešampiona Starog kontinenta pištoljem.

Treće srebro za Srbiju u Mariboru 7

Treće srebro za Srbiju u Mariboru

Srpska juniorska reprezentacija je u velikom stilu, trećom medaljom, ponovo srebrnom završila učešće na Evropskom prvenstvu u Mariboru, saopštio je večeras Streljački savez Srbije (SSS).

Streljaštvo: Kovačeviću srebro na EP u Mariboru 9

Streljaštvo: Kovačeviću srebro na EP u Mariboru

Srpska reprezentacija je medaljom otvorila učešće na Prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Mariboru, a junak dana je Lazar Kovačević, koji je posle velike borbe u finalu osvojio srebro vazdušnom puškom, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Počinje Evropsko prvenstvo u streljaštvu 10

Počinje Evropsko prvenstvo u streljaštvu

U podnožju slovenačke planine Pohorje sutra počinje Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem. Domaćin je Maribor, a takmičenje će biti održano u za sportske događaje netipičnim objektima – hotelima, nekoliko kilometara udaljenim od centra grada, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Balašević dobio auto na poklon 11

Balašević dobio auto na poklon

Novosadski kantautor Đorđe Balašević je u Mariboru u Sloveniji, pre nekoliko dana, na neformalnom druženju u autokuća Koletnik dobio na poklon Nissan X-Trail kojim će se dovesti na koncert 30. decembra u beogradskoj Kombank Areni.

Cerar: I zatvaranje granice 12

Cerar: I zatvaranje granice

Ako dođe do novog izbegličkog talasa balkanskom rutom kao prošle godine, Slovenija će preduzeti sve mere bezbednosti i zaštite spoljne Šengenske granice,

General Trifunović oslobođen u Sloveniji

General Trifunović oslobođen u Sloveniji

Viši sud u Mariboru pravosnažno je oslobodio bivšeg generala JNA Vladu Trifunovića odgovornosti za zločin nad civilnim stanovništvom prilikom intervencije JNA u Sloveniji juna 1991. godine. Tada je poginuo jedan pripadnik slovenačke Teritorijalne odbrane. U istoj presudi pukovniku JNA Berislavu Popovu ukinuta je osuđujuća presuda i vraćena prvostepenom sudu na novo suđenje.

Gradonačelnik Maribora podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler podneo je juče ostavku nakon uličnih demonstracija i nereda u tom gradu i dodao da će ostavka stupiti na snagu 31. decembra. „Bez obzira kakva će biti moja budućnost i dalje ću se boriti za dobro Maribora“, rekao je Kangler na konferenciji za novinare i izrazio nadu da će „ona siva eminencija koja stoji iza Fejsbuk profila predstaviti rešenja za probleme s kojima se u ova krizna vremena suočava Maribor.

Gradonačelnik Maribora Kangler podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora Kangler podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler podneo je juče ostavku nakon uličnih demonstracija i nereda u tom gradu i dodao da će ostavka stupiti na snagu 31. decembra. „Bez obzira kakva će biti moja budućnost i dalje ću se boriti za dobro Maribora“, rekao je Kangler na konferenciji za novinare i izrazio nadu da će „ona siva eminencija koja stoji iza Fejsbuk profila predstaviti rešenja za probleme sa kojima se u ova krizna vremena suočava Maribor“.


PrvaPoslednja