Maribor

Andrej Šiško: Štajerski domoljub

Andrej Šiško, lider Pokreta ujedinjene Slovenije i bivši predsednički kandidat, priveden je zajedno sa još nekoliko osoba zbog paravojnih aktivnosti. Osumnjičeni se suočavaju sa optužbama za „podsticanje nasilne promene ustavnog poretka“.

Damir Mikec evropski vicešampion

Damir Mikec se trećeg dana Evropskog prvenstva vazdušnim orućjem u Mariboru okitio titulom vicešampiona Starog kontinenta pištoljem.

Treće srebro za Srbiju u Mariboru

Srpska juniorska reprezentacija je u velikom stilu, trećom medaljom, ponovo srebrnom završila učešće na Evropskom prvenstvu u Mariboru, saopštio je večeras Streljački savez Srbije (SSS).

Streljaštvo: Kovačeviću srebro na EP u Mariboru

Srpska reprezentacija je medaljom otvorila učešće na Prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Mariboru, a junak dana je Lazar Kovačević, koji je posle velike borbe u finalu osvojio srebro vazdušnom puškom, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Počinje Evropsko prvenstvo u streljaštvu

U podnožju slovenačke planine Pohorje sutra počinje Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem. Domaćin je Maribor, a takmičenje će biti održano u za sportske događaje netipičnim objektima – hotelima, nekoliko kilometara udaljenim od centra grada, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Balašević dobio auto na poklon

Novosadski kantautor Đorđe Balašević je u Mariboru u Sloveniji, pre nekoliko dana, na neformalnom druženju u autokuća Koletnik dobio na poklon Nissan X-Trail kojim će se dovesti na koncert 30. decembra u beogradskoj Kombank Areni.

Cerar: I zatvaranje granice

Ako dođe do novog izbegličkog talasa balkanskom rutom kao prošle godine, Slovenija će preduzeti sve mere bezbednosti i zaštite spoljne Šengenske granice,

General Trifunović oslobođen u Sloveniji

General Trifunović oslobođen u Sloveniji

Viši sud u Mariboru pravosnažno je oslobodio bivšeg generala JNA Vladu Trifunovića odgovornosti za zločin nad civilnim stanovništvom prilikom intervencije JNA u Sloveniji juna 1991. godine. Tada je poginuo jedan pripadnik slovenačke Teritorijalne odbrane. U istoj presudi pukovniku JNA Berislavu Popovu ukinuta je osuđujuća presuda i vraćena prvostepenom sudu na novo suđenje.

Gradonačelnik Maribora podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler podneo je juče ostavku nakon uličnih demonstracija i nereda u tom gradu i dodao da će ostavka stupiti na snagu 31. decembra. „Bez obzira kakva će biti moja budućnost i dalje ću se boriti za dobro Maribora“, rekao je Kangler na konferenciji za novinare i izrazio nadu da će „ona siva eminencija koja stoji iza Fejsbuk profila predstaviti rešenja za probleme s kojima se u ova krizna vremena suočava Maribor.

Gradonačelnik Maribora Kangler podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora Kangler podneo ostavku

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler podneo je juče ostavku nakon uličnih demonstracija i nereda u tom gradu i dodao da će ostavka stupiti na snagu 31. decembra. „Bez obzira kakva će biti moja budućnost i dalje ću se boriti za dobro Maribora“, rekao je Kangler na konferenciji za novinare i izrazio nadu da će „ona siva eminencija koja stoji iza Fejsbuk profila predstaviti rešenja za probleme sa kojima se u ova krizna vremena suočava Maribor“.


PrvaPoslednja