Ova dirljiva i urnebesno smešna knjiga govori o iskonskoj ljudskoj težnji – da se bude potreban, ali i o novim prilikama i neočekivanim prijateljstvima koja ljude mogu naučiti tome ko su zaista i šta su sve u stanju da urade.

Brit-Mari je bila tu tako zaokružuje ovaj trio tematski sličnih knjiga, u kojima su junaci stariji ljudi, koji su prinuđeni da se snalaze u novim životnim okolnostima punim izazova. Bakman i u novom romanu pronalazi put do srca čitalaca predstavljajući im običnu osobu koja ima nešto vrlo posebno u sebi za šta ni sama nije znala da postoji. Baš kao i Uve, Brit-Mari je jedna od tih osoba. U romanu Bakman polako ruši sve zidove koje je Brit-Mari izgradila oko sebe kako bi se sakrila, i pronalazi u njoj nešto dragoceno.

Svetska književna senzacija Fredrik Bakman rođen je 1981. u Stokholmu, gde i danas živi sa suprugom i dvoje dece. Započeo je karijeru kao jedan od najpoznatijih švedskih blogera i kolumnista. Debitovao je u književnosti 2012, kad je objavio međunarodni fenomen Čovek po imenu Uve, prodat u više od četiri miliona primeraka. Neobično smešni, dirljivi i mudri, Bakmanovi romani su odiseje običnih ljudi i zadivljujuće priče o svakodnevnoj hrabrosti.

Povezani tekstovi