Posebna vrsta ljubavi pojavila se nedavno u izdanju IK Samizdat B92, u prevodu Tanje Milosavljević. I, „kao i obično, Mekol Smitova mešavina blagog humora i pronicljivog uvida u ljudsku prirodu je neodoljiva“, tvrdi Publishers Weekly.

Prijateljica će ubediti Mmu Ramocve da se kandiduje na izborima za gradsko veće. „Moramo imati više žena u politici – smatra Mma Potokvane – umesto svih onih muškaraca“. Da bi bila izabrana, Mma Ramocve mora imati političku platformu i nekakav program. NJen slogan glasi: Ne obećavam ništa – ali radiću najbolje što mogu. Moraće da čuje šta misle glasači.

Takođe će morati da čuje mišljenje Mme Makuci. Namera joj je da spreči izgradnju sumnjivog hotela, planiranu u neposrednoj blizini groblja – za šta mnogi smatraju da je znak nepoštovanja prema pokojnicima. Mma Ramocve vodiće svoju kampanju kako najbolje zna i ume, ali iza ugla, kao i uvek, vreba neuništiva Vajolet Sefoto…

„Čitaoci kojima je ovaj popularni serijal dobro poznat svakako znaju da će se izborna trka voditi Mekol Smitovim osobenim tempom. Tu je, međutim, sva ona tiha težina koju i očekuju, pre no što situacija dođe do krajnje odgovarajućeg završetka“, objašnjava kritičar magazina Kirkus Reviews.

Povezani tekstovi