Danas podkast: Digitalni tokeni u svetu tradicionalnih finansija (VIDEO) 1Foto: Anđela Petrović Dizajn: Radenko Topalović

Nova epizoda podkasta Danasa dostupna je na platformama Podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher i Spotify.

U novoj epizodi Danasovog podkasta razgovarali smo sa Ognjenom Kurtićem i Jovanom Milovanovićem, suvlasnicima Finspota, faktoring kompanije koja je prva u Srbiji emitovala digitalni token.

Sa sve većom inflacijom likvidnost postaje jedan od klučnih zadataka preduzeća. Dok velike kompanije imaju pristup finansiranju banaka, veliki deo mikro, malih i srednjih firmi ne ispunjava uslove da se zaduži kod banaka iako ima zdravo poslovanje.

Tu na scenu stupa faktoring ili otkup faktura i isplata novca po osnovu potraživanja odmah. S druge strane, po prvi put kod nas Komisija za hartije od vrednosti je prošle godine odobrila emisiju digitalnog tokena.

Na ovaj način po prvi put se neka kompanija u Srbiji odlučila da prikupi novac prodajom tokena.

O tome šta je faktoring, kako se blokčejn tehnologije mogu koristiti u tradicionalnim finansijama i koja je razlika između digitalnog tokena i kriptovaluta slušajte u epizodi koju je sponzorisao Finspot.

Celu epizodu možete da poslušate na platformi PODCAST.RS.

Ako Vam se dopala ova epizoda, pratite nas i želite da nas podržite, možete to učiniti članstvom u Klubu čitalaca Danasa na ovom linku:

Klub čitalaca Danasa

Kao članovima našeg Kluba svako veče ćemo vam na mejl adresu slati PDF izdanje Danasa, pre nego što se taj broj pojavi na kioscima. A ako Vam je papir ipak draži, možete da se pretplatite i na naše štampano izdanje:

Hvala što pratite naš rad.

Vaš Danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari