Milena Ivanović Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Ovo je izjavila za Novosti Milena Ivanović, supruga ubijenog Olivera Ivanovića, povodom objave na tviteru Željka Veselinovića da je ona „žena đavo“ i da „Oliveru pored takve žene“ neprijatelj nije bio potreban.

Zgrožena sam, ali nisam iznenađena jer dolazi od osobe koja je pokazala da mu ništa nije sveto, od osobe koja je javno pozivala na silovanje predsednice vlade, rekla je ona za Novosti.

Objavu Veselinovića na tviteru, inače jednog od osnivača Saveza za Srbiju, osudila je premijerka Ana Brnabić koja je ocenila da bi „ta politička grupacija trebalo u svoj program da unese – vređanje žena“.

„Talibani iz Saveza za Srbiju hitno da unesu vređanje žena u svoj program, tik uz vojne kampove za decu i druge stvari koje svakako znače drugačiju Srbiju: zemlju u kojoj nepodbne žene prevaspitavaju Afroamerikanci i u kojoj se udovice sahranjuju sa muževima. Vizionarski, zar ne?“, napisala je Brnabić u nedelju na svom tviter nalogu.

Dragan Đilas je, takođe, na tviteru osudio objavu Veselinovića. „Svakodnevne uvrede koje od vlasti trpimo ne mogu da aboliraju nikoga ko na vređanje odgovara na isti način, posebno ne više puta“, napisao je Đilas. „Neprihvatljivo je da se bilo koja žena naziva rečima koje je koristio Željko Veselinović.

Zato, samo izvinjenje u ovom slučaju nije dovoljno“, naglasio je Đilas.

Povezani tekstovi