Ahmeti: Demokratski savez Kosova obavestio da će na izbore ići samostalno 1

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa sastao se danas sa predsednicima Socijaldemokratske inicijative Kosova (SDIK) Fatmirom Ljimajem i predsednikom Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Špendom Ahmetijem kojima je preneo da će njegova stanka samostalno, bez predizbornih koalicija učestvovati na narednim vanrednim parlamentarnim izborima.

Ljimaj je posle sastanka sa Mustafom rekao da je to bio redovan sastanak, koji je trebalo da se održi u subotu, ali je odgođen zbog nekih ličnih problema.

„Takođe smo razgovarali o važnosti izbornog procesa. Važne teme čekaju Kosovo, moramo biti oprezni u predizbornoj fazi. Kosovu je potrebna vlada koja radi svoj posao. To je važan trenutak i zemlja je mnogo izgubila. Vreme je da sam izborni proces pokaže ozbiljnost u izborima za buduću vladu. Nije dobro da se kampanje vode sa patriotizmom, a zatim da se deluju na potpuno drugačiji način“, rekao je Ljimaj, prenosi KTV.

Ljimaj je rekao je da su sa Mustafom razgovarali o svim pitanjima, dodavši da će razgovarati sa svim partnerima i potom odlučiti o mogućnosti koalicije.

„Izborni proces je samo jedna faza. Kosovu je potrebna vlada koja radi“, rekao je Ljimaj.

Lider SDPK Kosova Špend Ahmeti je nakon sastanka sa liderom Mustafom, rekao je da je to bio „dosta pozitivan“ sastanak u duhu saradnje.

„Nastavili smo diskusije i konsultacije o saradnji uoči izbora i razgovarali o temama koje su važne i za SDPK i za DSK u pogledu izbornih programa, vladinih programa, i mogu reći da je to bilo vrlo pozitivan sastanak u duhu saradnje i mislim da se otvara put ka značajnijoj saradnji SDPK-a i DSK“, rekao je Ahmeti nakon sastanka sa Mustafom.

Upitan o mogućoj predizbornoj koaliciji sa DSK-om, Ahmeti je rekao da će se o tome razgovarati, ali da je DSK više zainteresovan da i sam izađe na izbore.

„Ako postoji prilika za glavne stranke u koaliciji, onda ćemo ozbiljno razmotriti ta pitanja, ali kažem da to ostaje u duhu saradnje. Imamo otvorene teme o svemu, od dijaloga do ekonomskih aspekata, do borbe protiv korupcije“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari