Aleksić: Narod žrtva političkih igara 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je situacija na Kosovu posledica neodgovornog ponašanja vlasti u Beogradu i Prištini, a da su Srbi sa Kosova i Metohije najveće žrtve te igre.

Aleksić je za TV Naša ukazao da je poslednji momenat da se međunarodne institucije hitno i u potpunosti uključe u sve što se dešava na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

U ozbiljnoj državi u ovakvim situacijama nema specijalnih emisija sa kvazi analitičarima koji iznose svoje lične stavove, nema podizanja tenzija, već postoji samo jedna konferencija za štampu na kojoj predstavnici vlasti iznose jasan državni stav, a zatim odlaze da rešavaju nastali problem, predočio je Aleksić.

Bojim se da je cilj svega što se dešava u ovom trenutku da se posle usijanja situacije i dovođenja do ivice rata Srbiji na sto stavi pravno–obavezujući sporazum kao jedino rešenje, upozorio je Aleksić.

Komentarišući uvođenje carina, Alekić je ukazao da je taj čin za svaku osudu.

Time smo došli do kraja igre u kojoj se predstavnici vlasti sa obe strane igraju vatrom, od koje oni sami neće stradati, ali će žrtve ponovo biti ljudi na Kosovu i Metohiji, ponovio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari