Aleksić: Nedimović da predstavi plan nadoknade štete od grada ili da podnese ostavku 1Foto: Beta

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvao je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da hitno predstavi plan nadoknade štete od grada koju su pretrpeli poljoprivrednici ili da podnese ostavku.

On je istakao da Nedimović tokom svog mandata nije učinio ništa da podigne efikasnost odbrane od te elementarne nepogode.

„Sramota je da država, čiji se funkcioneri neprekidno hvale punom kasom i ekonomskim rastom, nije u stanju da strelcima na protivgradnim stanicama isplati nadoknadu veću od 4.000 dinara mesečno i da kupi dovoljan broj protivgradnih raketa“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

„Nedimović je prošle godine slagao poljoprivrednike da će im biti nadoknađena šteta od prošlogodišnjeg grada i ta cirkuzantska politika mora hitno da prestane. Pozivam Nedimovića da, umesto što konstatuje da je grad naneo ogromnu štetu u Vojvodini, Topoli, Trsteniku, Ubu i Leskovcu, po hitnom postupku smeni sve odgovorne i da lično preuzme odgovornost, jer nije obezbedio efikasnu odbranu od te elementarne nepogode“, istakao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je naprednjačka vlast uništila srpsku poljoprivredu nedovoljnim ulaganjima u tu oblast, kašnjenjem subvencija i više od godinu dana i neefikasnom odbranom od elementarnih nepogoda.

„Prošla godina je bila katastrofalna zbog niskih otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda, a država, povrh toga, i dalje nije u stanju da spreči reeksport poljoprivrednih proizvoda iz EU, koji se u Rusiji prodaju kao srpska roba. Umesto da se u Rusiji prodaje srpska roba, u Srbiji se prepakuje roba iz EU i dalje izvozi u Rusiju, čime zarađuju špekulanti bliski vlastima“, naveo je Aleksić.

Već sedam godina, kada useve pogodi grad, slušamo pravdanja nadležnih i ministara poljoprivrede i najave da će sistem biti efikasniji, a stanje je svake godine sve lošije, jer nisu u stanju da urade ništa u interesu srpskog seljaka, nego rade isključivo u interesu bogaćenja špekulanata i trgovaca bliskih naprednjačkom kartelu na vlasti, dodao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari