Aleksić: Optužnica za Jovanjicu demantovala Andreja Vučića 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je optužnica protiv okrivljenih za proizvodnju marihuane na dobru „Jovanjica“ demantovala navode brata predsednika Srbije Andreja Vučića i njegove „navodne dokaze“ na suđenju po tužbi koju je podneo protiv Aleksića.

„Ostajem pri svim tvrdnjama koje sam izneo o Jovanjici, a mnoge od njih su potvrđene u optužnici. Andrej Vučić u privatnoj tužbi protiv mene tvrdi da ga vlasnik ’Jovanjice’ Predrag Koluvija nije zvao u noći hapšenja. Kao dokaz za tu tvdnju ponudio je dopis zamenice tužioca za organizovani kriminal Dubravke Dmitrović u kojem je navela da u Koluvijinom telefonu nema kontakata označenih kao Aleksandar Vučić i Andrej Vučić“, rekao je Aleksić televiziji N1.

„U optužnici, međutim, stoji da je Koluvija prilikom hapšenja imao četiri telefona, od kojih je za tri dobrovoljno dao šifre za otključavanje, dok je četvrti telefon, marke ’Blekberi’, namerno blokirao i podacima u tom telefonu se ne može pristupiti. Kako Dubravka Dmitrović to objašnjava i na osnovu čega je napisala svoj dopis? Njen dopis ne može biti dokaz, jer je u optužnici navedeno šta se događalo“, upitao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je afera „Jovanjica“ Ahilova peta vlasti, koja će pasti kada dođe trenutak da se sve sazna o tom slučaju koji jasno pokazuje spregu države i organizovanog kriminala, i dodao da je „slučaj potpuno jasan, samo je potrebno da se pojave hrabri tužioci koji će sve izvesti do kraja“.

„U optužnici se navodi i visoki funkcioner SNS-a Dragomir Petronijević, koji je u aplikaciji za razgovore koju su koristili članovi Koluvijine grupe bio označen kao Štrumpf. Taj Štrumpf je blizak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da će biti zanimljiva nova optužnica, koja se priprema protiv pripadnika BIA, vojne bezbednosti i policije, koji se takođe terete za povezanost sa proizvodnjom marihuane na „Jovanjici“.

„Njima je neko dao nalog da to rade, nisu se oni slučajno okupili i otišli na ’Jovanjicu’“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je Koluvija u Nemačkoj čak devet puta pravosnažno osuđen zbog prevara, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „takvog čoveka vodio u inostranstvo kao člana privredne delegacije i predstavljao ga kao uspešnog privrednika“.

Aleksić je rekao da je, ako se meri po sumi novca, najveća afera „Telekom Srbija“, jer je u toj aferi „za 10 meseci neko izvukao pola milijarde evra iz tog državnog preduzeća“, dok Telekom objavljuje da će povećati cenu usluga, a nije o tome obavestio korisnike.

„Telekom je uzeo kredite u iznosu od milijardu i 300 miliona evra i kupio manje kompanije. Kopernikus je plaćen 195 miliona evra, a vredeo je 10 miliona i imao 50.000 korisnika, a ne 150.000, kako je govorilo rukovodstvo Telekoma. Radijus vektor je vredeo 4,5 miliona evra, a plaćen je 110 miliona. Da ne govorimo o Mondu, firmi Wireless media… Oni su svi u tom lancu ispumpavanja novca“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je upitao državnog revizora Duška Pejovića zašto 2018. godine i 2019. godine nije urađena revizija Narodne banke Srbije i „da li to ima veze sa kupovinom 10 tona zlata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari