Aleksić: Stefanović nateran da brani neodbranjivo u slučaju Jovanjica 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da je „očigledno“ da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović „nateran da brani neodbranjivo“ u slučaju zaplene marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Beograda, koju su, kako je naveo, „časni policajci obavili mimo volje vrha režima“.

„Stefanović je relativizovao celu priču i bez ikakvih dokaza je naveo da uhapšeni vlasnik ‘Jovanjice’ Predrag Koluvija nije po hapšenju pozvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dokaze o tome ko je koga zvao može da potvrdi tužilaštvo, a ne Stefanović i drugi funkcioneri SNS-a. Režim pokušava da zataška slučaj izbegavajući detalje o zapleni marihuane“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

On je naveo da Stefanović „nije rekao ni reč“ o proizvodnji ulja kanabisa na „Jovanjici“ sa deklaracijom „proizvedeno u Holandiji“, koje je, kako je dodao, „krijumčareno u Makedoniju i Sloveniju, gde su bočice ulja prodavane po ceni od 349 evra“.

Potpredsednik Narodne stranke je ponovo upitao kako je moguće da se godinama nadomak glavnog grada Srbije odvijala proizvodnja marihuane na 12 hektara, što je po njegovim rečima najveći zasad u Evropi, a da nadležni organi i inspekcije nisu reagovali.

„Ostajem pri svim tvrdnjama i dokazima o ‘Jovanjici’ o kojima sam obavestio javnost i neću odustati dok se ceo slučaj do kraja ne razjasni i dok organizatori tog velikog državnog posla ne budu odgovarali“, naveo je Aleksić.

Ministar unutrašnjih poslova Neboja Stefanović izjavio je ranije danas da je policijska akcija u slučaju zaplene marihuane na imanju „Jovanjica“, kod Stare Pazove, urađena maksimalno profesionalno i da je izrečeno mnogo besmislenih optužbi.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da se sa uhapšenim Predragom Koluvijom nije „nikad čuo, sreo, a ni rukovao ni slučajno“.

„Govorili su da je prvi poziv ili drugi ili šesti tog dana kad je uhapšen, uputio Andreju Vučiću. Nijedan poziv nije upućen Andreju Vučiću, nijedan, ne samo tada, šest meseci unazad, ni jedan jedini poziv. Ni Andrej Vučić njemu niti on Andreju Vučiću“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari