Aleksić: Vraćanje mandata Jeličiću dokaz da je režim ogrezao u bezakonju 1Foto: Beta

Vraćanje odborničkog mandata Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za polno uznemiravanje Marije Lukić, najbolji je dokaz da je naprednjački režim ogrezao u nasilju i bezakonju, izjavio je prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

Aleksić je rekao da se protiv Jeličića vodi krivični postupak i da je u toku suđenje, zbog čega njemu mandat nije trebalo da bude vraćen, jer je, kako on navodi, vraćanjem mandata javnosti poslata poruka da se nasilje isplati i da se optuženi nasilnici mogu nesmetano baviti politikom.

„Jeličić je očigledno bio u pravu kada je tvrdio da iza njega stoji predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, jer on odlučuje o svemu u Srbiji i bez njegovog odobrenja mandat nije mogao da bude vraćen“, rekao je Aleksić.

 On je podsetio na Vučićevu izjavu na RTS-u, gde je, po njegovim rečima, javno promovisao nasilje izjavom „tuci koga ti hoćeš u svojoj kući“. On je naveo i da „njegovi batinaši maltretiraju i tuku građane i političke neistomišljenike širom Srbije“.

„Narodna stranka će istrajati u borbi da zaštiti kako Mariju Lukić, tako i sve žrtve nasilja u Srbiji i nećemo odustati dok ovu nasilnu organizovanu kriminalnu grupu ne smenimo sa vlasti i dok ne budu odgovarali za svo nasilje i pljačku koje su počinili“, kazao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari