Ambasada SAD: Ne favorizujemo i ne podržavamo nijednu političku stranku ili kandidata 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Ambasada SAD na Kosovu je u saopštenju za javnost istakla da ne podržava nijednu političku stranku ili kandidata na predstojećim izborima 6. oktobra.

„Vlada SAD ne favorizuje niti podržava bilo koju političku stranku ili kandidata na ovonedeljnim izborima. Poštujemo pravo i odgovornost glasača na Kosovu da odaberu svoju budućnost“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ove izjava dolazi nakon vesti da je Metju Vitaker, nekadašnji ministar pravde u administraciji američkog predsednika Donalda Trampa, stigao je na Kosovo kako bi na izborima podržao lidera Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseljija.

Kako se navodi u prištinskim medijima, on je došao da podrži Veseljija u borbi protiv korupcije i jačanju partnerstva sa SAD, a njegovo angažovanje u kampanji je potvrdila i DPK.

Lider DPK Kadri Veselji je najveći deo svoje predizborne kampanje posvetio borbi protiv korupcije ističući da je to u skladu sa globalnom borbom protiv korupcije predsednika SAD Trampa.

Istovremeno, na zgradi DPK su postavljen dva velika bilborda na kojima se vidi predsednik DPK sa predsednikom Trampom i bivšim predsednikom Bilom Klintonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari