Ambasador Izraela u Srbiji: Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Izraelski ambasador u Srbiji Jahel Vilan izjavio je danas da je Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD, u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom.

„Odluka Izraela da prizna Kosovo je doneta pod američkim pritiskom, inače nemojmo zaboraviti da je to urađeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom, a ne sa nama, sa Izraelom. Ne pokušavam da se krijem iza toga, tu odluku je doneo Izrael posle mnogo godina tokom kojih nismo priznali Kosovo. To je defintivno protiv naših interesa u Srbiji, to je protiv mojih interesa“, rekao je Vilan za TV Prva.

Na pitanje da li bi Izrael mogao da revidira odluku o priznanju Kosova, amabasdor je rekao da ne vidi razlog da Izrael povuče to priznanje.

„Ne bih želeo da ostavljam bilo kakav prostor za optimizam za javnost u Srbiji bez dobrog razloga. Ja u ovom trenutku to ne vidim. Sporazum je postignut. Izrael je priznao Kosovo, a Kosovo će premestiti ambasadu u Jerusalim. To je ispunjeno i ne vidim razlog da Izrael povuče svoje priznanje Kosova sve dok obe strane ispunjavaju svoje obaveze“, rekao je Vilan.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Ambasador Izraela u Srbiji: Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD”

  1. Pa normalno da su priznali Kosovo, kad je naša vlast pre toga priznala Palestinu….Naša vlast je u „svakoj čorbi mirođija“. Da, naša vlast se od 1945-2021 ponaša kao da je ona super sila SSSR (Rusija), SAD, Kina, sve što su radili je na štetu našeg naroda. Ajde srbi budite komunisti, širite za tuđe interese komunizam po svetu. Budite od 1990 antiglobalisti mrzie SAD, znači širite za tuđe interese tu ideju po svetu…velike sile međusobno ratuju ‘a ti se guraš u prve redove tih ratova’ da budeš topovsko meso. Zato smo sada na štakama, veštačkoim plućima, klinički mrtvi, a preživljavamo od miliostinje bogatih zemalja.

  2. od kada to amerika pritiska izrael? pa zna se da amerika sa izraelom, ima najbolje odnose kao sa nikom drugom drzavom! moze se slobodno reci da je izrael americko mezimce! tako da to bas ne pije vodu sa pritiskom.

  3. Ne treba zaboraviti, ako ćemo realno i pošteno sagledati stvari. Izrael je okupirao teritoriju Palestinaca, dok je Ap Kosovo i Metohija deo Srbije. Teško je u diplomatiji biti pravedan. Izrael je ovom nepromišljenom odlukom sam sebi naneo udarac.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.